Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους εθελοντές - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους εθελοντές

 Τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, σε μια λιτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια παρά μονάχα μια λέξη: Ευχαριστούμε!

Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου αλλά και όλες τις Εθελοντικές Ομάδες που δρουν στην πόλη μας, διότι με το έργο τους συνέβαλαν –και εξακολουθούν να συμβάλλουν, καθοριστικά– σε πολλές και ουσιαστικές δράσεις, πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Και συμβάλλουν επίσης καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Αν έχουμε πετύχει στο Ηράκλειο ουδείς κάτοικος να νιώθει μόνος και αβοήθητος, τούτο οφείλεται και στην συνδρομή των εθελοντών μας. Ως Δήμος Ηρακλείου θα είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη ένταση τις δράσεις τους, πάντα για το καλό της κοινωνίας μας».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία του Δήμου με την «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς-Cretan Palliative Care» και με την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, Γιώργος Καραντινός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γεωργία Μηλάκη κ.ά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης για τον Δήμο Ηρακλείου επιμελήθηκε η συντονίστρια της Ομάδας Εθελοντών Πολιτισμού κα Φεβρωνία Μακράκη και για την «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» η κα Αθηνά Ν. Σφακάκη-Κυριακάκη.

Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων του Δήμου, τις όποιες εκπροσωπήσαν οι συντονίστριες τους κα Ηλέκτρα Καργάκη (ομάδα τουρισμού), κα Εύα Βάμβουκα (Ομάδα Παιδείας) και κα Πελαγία Βελιγραδή (Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος) καθώς και πολλά μέλη τους.

Τιμήθηκαν οι εθελοντές που βοηθήσαν στην συγκέντρωση πραγμάτων για την Εύβοια και το Αρκαλοχώρι καθώς και εθελοντικές ομάδες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους.

Επίσης, η κα Ροσβίτα Μπαντουβά τίμησε όλους όσους συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο στο κτίσιμο του νέου κτιρίου της «Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»

Τη βραδιά έκλεισε η Χορωδία Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος» υπό την Διεύθυνση της Μαέστρου Εύας Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη

Οι ομάδες που τιμήθηκαν ήταν:

- Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης"

- Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι -Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια

- Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Πρόσκοποι Ηρακλείου

- Ηλιαχτίδα- Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία

- Αγκαλιάζω - Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου , παράρτημα Νομού Ηρακλείου

- Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

- Αναγέννηση- Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ

- Αλληλεγγύη - Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου

- Ζωφόρος -Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ζωοφιλία

- Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

- Ευ ζω με τον Καρκίνο - Σύλλογος Στήριξης ασθενών που πάσχουν από Νεοπλασματική Νόσο.

- ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου)

- ΖΩ ΔΡΩ

- Heraklion Eco Voice

- Inlibrovita "Δώστε στο βιβλίο ζωή"

- Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης – Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς

(οι παραπάνω ομάδες εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν το έργο τους).

Καθώς και οι ομάδες:

- Θάλασσα Αλληλεγγύης

- Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

- Εθελοντές Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών

- Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο

- 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου

- Green Team Πανεπιστημίου

- Εθελοντές Πυροσβεστικού Σώματος Νόμου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............