Χειμώνας Στην Παλαιόχωρα Με Χαλαρούς Ρυθμούς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Δεκεμβρίου 2021

Χειμώνας Στην Παλαιόχωρα Με Χαλαρούς Ρυθμούς

Ο χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη είναι η ιδιαίτερη εποχή του έτους πού λίγοι και εκλεκτοί επισκέπτες στην Κρήτη έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Πρώτα απ’ όλα, ο καιρός στην Παλαιόχωρα είναι εξαιρετικός, ακόμα και κατά τη διάρκεια των “κρύων” (στο βορρά) μηνών του χειμώνα. Επίσης, το φυσικό τοπίο του νησιού είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο του καλοκαιριού: Η Κρήτη δίνει την αίσθηση ενός τελείως διαφορετικού τόπου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη – Τι είναι μοναδικό αυτήν την εποχή του χρόνου

winter-02-300x200

Η Παλαιόχωρα – και η Κρήτη γενικότερα – είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείτε και τον χειμώνα. Συνιστάται ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους επισκέπτες, καθώς και για τους οπαδούς του εναλλακτικού τουρισμού.
Η φύση είναι καταπράσινη, αναδεικνύοντας τις υπέροχες και μοναδικές χλωρίδα και πανίδα της Κρήτης στα καλύτερά τους. 

Παντού μέσα και γύρω από την Παλαιόχωρα μπορείτε να βρείτε μονοπάτια για να περπατήσετε μέσα στα πράσινο, καθώς και μικρά ποταμάκια που έχουν νερό μόνο το χειμώνα.

Οι ντόπιοι είναι πιο χαλαροί και “cool” τον χειμώνα. Η εμπειρία της παρέας με τους ντόπιους γύρω από μια ξυλόσομπα, είναι για πολλούς επισκέπτες ένα από τα πιο αυθεντικά πράγματα που η Κρήτη έχει να προσφέρει.
Μετά τον φθινοπωρινό τρύγο, ο χειμώνας είναι η εποχή για να απολαύσετε το φημισμένο κρασί και την περίφημη ρακή (ή τσικουδιά) της Κρήτης. 

Μπορείτε επίσης να μαζευτείτε μαζί με τους ντόπιους γύρω από ένα ρακοκάζανο , σε μια παραδοσιακή τελετουργία όπου παράγεται σπιτική ρακή εξαιρετικής ποιότητας.

pegasus_LARGE_t_209761_105826763

Και αν θέλετε να γευτείτε την ψυχρή πλευρά του Κρητικού χειμώνα, τα πανύψηλα Λευκά Όρη είναι αρκετά κοντά για να τα επισκεφθείτε. Γεμάτα από χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα Λευκά Όρη της Κρήτης, και ιδιαίτερα το οροπέδιο του Ομαλού, είναι υπέροχα μέρη που αναδεικνύουν την άλλη, πιο κρύα όψη του χειμώνα στην Κρήτη.

Τέλος, ο χειμώνας είναι η εποχή των Χριστουγέννων και (τις περισσότερες φορές) της Αποκριάς. Ειδικά η τελευταία γιορτάζεται σταθερά στην Παλαιόχωρα για περίπου 30 χρόνια.
Χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη – Τι να κάνετε

.com/proxy/

Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η Παλαιόχωρα θα σας ενθουσιάσει και τον χειμώνα με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ’ όλα, αν και το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα για λόγους ασφαλείας, το – εξίσου εντυπωσιακό για πολλούς επισκέπτες – Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. 

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην Κρήτη είναι καλά συντηρημένο και προσβάσιμο κατά τους χειμερινούς μήνες, και μάλιστα αυτήν την εποχή του χρόνου η γύρω περιοχή είναι μέσα στο πράσινο και τα ανθισμένα λουλούδια.

Κάτι άλλο εξαιρετικό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επισκεφθείτε τις Βυζαντινές εκκλησίες στα χωριά της περιοχής Σελίνου. Οι εκκλησίες αυτές, πολλές από τις οποίες έχουν αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, είναι μάρτυρες της σημασίας της Βυζαντινής περιόδου για την Κρήτη.

Τέλος, το “κόσμημα της Κρήτης», η Παλιά Πόλη των Χανίων, έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα το χειμώνα. Πιο ήσυχη, με λιγότερους επισκέπτες, και με περισσότερες ευκαιρίες για καλές φωτογραφίες μακριά από τα πλήθη, η Πόλη των Χανίων είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις και τον χειμώνα.

Ο χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο μέρος, αν θέλετε να γνωρίσετε την δροσερή πράσινη όψη της Κρήτης. Και μάλιστα, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με το καλοκαίρι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............