Νέα Αλικαρνασσός: Σοβαρά προβλήματα με το κτηματολόγιο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Δεκεμβρίου 2021

Νέα Αλικαρνασσός: Σοβαρά προβλήματα με το κτηματολόγιο

 Στη Βουλή το θέμα, με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

 


Τα σοβαρά προβλήματα που αναδείχτηκαν με την εφαρμογή του Κτηματολογίου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των Τομεαρχών Σωκράτη Φάμελλου και Μάριου Κάτση, καθώς και των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

«Οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις με τη διαδικασία του κτηματολογίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πολλά προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια, τα οποία αφορούν περιπτώσεις κλήρων αγροκτήματος για τους οποίους υφίστανται νομικά ζητήματα ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, αλλά και περιπτώσεις που το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε παραχωρήσεις δημοτικών κληροτεμαχίων σε ιδιώτες και άλλους φορείς, εξοφλήθηκε το τίμημα, αλλά συντάχθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας που δεν είναι νομικά ισχυροί, αφού το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε την κυριότητα των συγκεκριμένων ακινήτων. Η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει ευελιξία και να προχωρήσει, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, στην εφαρμογή των κατάλληλων λύσεων για όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο για την απευθείας εκποίηση αλλά αδυνατούν να συνάψουν συμβόλαιο, για όσους δεν πρόλαβαν να υπαχθούν στο νόμο αλλά πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και για τους ιδιοκτήτες που τους παραχώρησε ακίνητα το Ελληνικό Δημόσιο, παρά το ότι δεν είχε την κυριότητά τους.».

Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Κτηματολόγιο για τη Νέα Αλικαρνασσό ξεκίνησε στις 22/11/21 με την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας να λήγει στις 22/2/2022 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 23/5/2022 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............