Το χριστουγεννιάτικο Ενετικό Λιμάνι μας υποδέχεται με γιορτινές εκδηλώσεις, γεμάτες τέχνη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2021

Το χριστουγεννιάτικο Ενετικό Λιμάνι μας υποδέχεται με γιορτινές εκδηλώσεις, γεμάτες τέχνη

  Με μια μεγάλη γιορτή με το συγκρότημα, Κίτρινα Ποδήλατα, σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης και παράλληλη προβολή της συναυλίας από γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Κατεχάκη, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., στο κλίμα του #xmasChania, καλωσορίζουν τους συμπολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας στο χριστουγεννιάτικο Ενετικό Λιμάνι.

 Παράλληλα, έως και τις 9 Ιανουαρίου 2022 το Μεγάλο Αρσενάλι μετατρέπεται στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη», με το κλίμα των Χριστουγέννων ν’ απλώνεται σε όλο το κτίριο, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους όμορφες γιορτινές στιγμές, γεμάτες τέχνη και ξεγνοιασιά.




Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ έως και τις 9 Ιανουαρίου «το Μεγάλο Αρσενάλι θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους, με δράσεις δωρεάν παιχνιδιού και δραστηριοτήτων, με καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης, που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, θεατρικές αφηγήσεις και παραμύθια». Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννακάκης η δράση «Παράθυρο με θέα» από φέτος, εκτός από τη διαδικτυακή μετάδοση, θα δέχεται και κοινό, ενώ ταυτόχρονα το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» καθημερινά από τις 8 το βράδυ θα φιλοξενεί προβολές, παραστάσεις και εκδηλώσεις.




«Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη, γιατί το Λιμάνι των Χανίων έχει μετατραπεί σε ένα πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα, τηρώντας φυσικά τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, απολαμβάνοντας αυτές τις εκδηλώσεις από κοντά και όχι μόνο μέσω διαδικτύου, όπως τον προηγούμενο χρόνο. Σταδιακά επιστρέφουμε όλοι σε κάτι, που πάντα αγαπούσαμε, τη χαρά του να είμαστε μαζί τις γιορτές. Καλές γιορτές σε όλους, ευχόμαστε να βρεθούμε από κοντά, τηρώντας τα μέτρα, για να μπορέσουμε να έχουμε όχι μόνο καλές γιορτές αλλά και μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά για όλους», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης.



Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση "φτιάξε σάκο, γίνε Santa", που διοργανώνεται από το Σωματείο Santa Run Chania, τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Οι σάκοι παραλαμβάνονται δωρεάν από το “εργαστήρι του Santa Run” στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ), με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν γεμάτοι με δώρα για τα παιδιά. Ο Δήμος Χανίων στη συνέχεια θα πριμοδοτήσει κάθε σάκο με 15€, που θα διατεθούν απευθείας για τη στήριξη των Σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. Επίσης, ο Δήμος Χανίων (μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου), θα διαθέσει τα δώρα, που θα συγκεντρωθούν, σε παιδιά οικογενειών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης. «Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ντυνόμαστε Άη

Βασίληδες, αλλά φέτος γινόμαστε Άη Βασίληδες», δήλωσε ο κ. Γιαννακάκης, γνωστοποιώντας ότι πολλοί συνδημότες μας ήδη έχουν προμηθευτεί σάκους.  

Περισσότερες πληροφορίες / ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν στους ακόλουθους συνδέσμους: www.santrunchania.com facebook.com/santarunchania



Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, με έναρξη από σήμερα, στις 20.00, θα πραγματοποιείται mapping projection στην όψη του Θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης» επί της Πλατείας Κατεχάκη, με θέμα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Την προβολή, που είναι προσαρμοσμένη στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, την έχει δημιουργήσει ο σκηνοθέτης της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Λ. Μανωλικάκης.

Επισημαίνεται ότι για δήλωση συμμετοχής / κράτηση θέσεων πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. https://www.chania-culture.gr/events/theatro-demetres-blesides/ekdilosi/2019-10

Δείτε το πρόγραμμα για το Μεγάλο Αρσενάλι ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα για το Μίκης Θεοδωράκης ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα της δράσης: Παράθυρο με θέα

*Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Το χριστουγεννιάτικο Ενετικό Λιμάνι μας υποδέχεται με γιορτινές εκδηλώσεις, γεμάτες τέχνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............