Πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ και 1η Διαβούλευση ΣΦΗΟ Δήμου Σητείας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ και 1η Διαβούλευση ΣΦΗΟ Δήμου Σητείας.

 

 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 με υβριδικό (μεικτό) τρόπο η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Σητείας καθώς και η 1η Διαβούλευση για το ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) Δήμου Σητείας.



Στην κοινή Διαβούλευση του ΣΒΑΚ & ΣΦΗΟ Σητείας συμμετείχαν  πάνω από είκοσι εκπρόσωποι φορέων & Πολίτες, ενεργά, με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των ομιλιών.

Οι ομιλίες των εισηγητών αφορούσαν καταρχήν στις  αρχικές βασικές προτάσεις του σχεδίου με στόχο να επιλεγεί από κοινού με τους φορείς το επικρατέστερο σενάριο με τις σχετικές προτάσεις μέτρων και στη συνέχεια θα παρουσιασθούν εν γένει θέματα οδικής ασφάλειας, πολυτροπικότητας μετακινήσεων, ήπιες μορφές μετακίνησης αλλά και γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας  της μετακίνησης στην πόλη.

Παράλληλα για το ΣΦΗΟ παρουσιάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωροθέτησης σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών επαναφόρτισης Η/Ο για το Δήμο Σητείας.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σητείας κύριος Γιώργος Ζερβάκης. Ακολούθησε  παρουσίαση Χαιρετισμός του Καθηγητή ΕΜΠ, κ. Θάνου Βλαστού από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας. Στη συνέχεια ακολούθησε η συνοπτική ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και τα πρώτα πορίσματα από τα στοιχεία των μετακινήσεων, καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα παρεμβάσεων και οι ειδικές προτάσεις μέτρων και δράσεων από την κ. Μαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφο Μηχαικό ΕΜΠ.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το όραμα, οι στόχοι και οι προτεραιότητες από το ΣΒΑΚ Σητείας, από τον Δρ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, Πολίτικό Μηχανικό συνεργάτη του Αναδόχου. Ακολούθησε παρουσίαση για τα επόμενα βήματα ΣΒΑΚ Σητείας από την κ. Τερέζα Καρπαθιωτάκη εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας ΕΤΑΜ ΑΕ.

Τέλος, ο κ. Χρήστος Καρομελέας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός εισηγήθηκε για το ΣΦΗΟ Σητείας και την ενδεικτική χωροθέτηση των σημείων.

Τη διαβούλευση συντόνισε  ο κ. Τέλης Μεραμβελιωτάκης, εκ μέρους του Δήμου Σητείας.

Στο πλαίσιο της αποτύπωσης της γνώμης της τοπικής κοινωνίας,  καλούνται οι φορείς και  πολίτες μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, να καταθέσουν και εγγράφως τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sitiasvak@gmail.com και στην ιστοσελίδα  ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ – Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (sitiasvak.com) στην αντίστοιχη ενότητα.

Όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες / εισηγήσεις μπορείτε να τις αντλήσετε από την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............