Σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Δεκεμβρίου 2021

Σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στο Δήμο Χερσονήσου

 Ο Δήμος Χερσονήσου ως ενεργό μέλος του Συμφώνου των Δημάρχων προχώρησε στην ανάθεση της υπηρεσίας υλοποίησης Ενεργειακής Κοινότητας, με στόχο την μόχλευση χρηματοδοτικών πόρων για την επίτευξη των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων του Δήμου, προωθώντας μακροπρόθεσμα και δράσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας σε ευάλωτους καταναλωτές, καθώς θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, δίνοντας την ευκαιρία διάχυσης των ωφελημάτων αυτών και στο σύνολο της κοινωνίας.


Σκοπός της σύμβασης, η οποία υπογράφηκε στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου από το Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο και το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας με διακριτικό τίτλο: «MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», παρουσία και του Αντιδημάρχου Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, είναι η υποστήριξη του Δήμου στη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στο πλαίσιο του Ν. 4513/2018, με στόχο την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους του Δήμου αλλά και των δημοτών του.

Μέσα από τη λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας και την μελλοντική υλοποίηση καινοτόμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ο Δήμος Χερσονήσου στοχεύει στην δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, των ενεργειακών δαπανών και των ανθρακικών εκπομπών, καθιστώντας το Δήμο πρωταγωνιστή στην ενεργειακή μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών στον ορίζοντα του 2030, έτος ορόσημο της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............