Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με δράσεις φύτευσης δέντρων στην Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με δράσεις φύτευσης δέντρων στην Σητεία

 Παγκόσμια Ημέρα Βουνού 11 Δεκεμβρίου 2021

Φυτεύουμε Δένδρα στα Βουνά μας και όχι Ανεμογεννήτριες …
Πεζοπορία – δενδροφύτευση στον οικισμό της Πραισού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τα βουνά φιλοξενούν το 50% των hotspot της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, ενώ περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της γης βασίζεται στο νερό των βουνών για την επιβίωσή του.


Στο Γεωπάρκο της Σητείας , τα βουνά είναι συνδεμένα με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες τους. Το πολυτιμότερο αγαθό για την ζωή , το νερό προέρχεται όλο από τα βουνά μας και τα υπόγεια ποτάμια που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Μοναδικά οικοσυστήματα για πολλά είδη σπάνιας χλωρίδα και πανίδας, μοναδικά σημεία για την ανάπτυξη εναλλακτικών και βιώσιμων τουριστικών δραστηριοτήτων. Όμως, τα βουνά μας απειλούνται πολλαπλά και κυρίως από ανεξέλεγκτη χωροθέτηση και εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών και των υβριδικών πάρκων.
Για το λόγω αυτό το Γεωπάρκο της Σητείας, οι Συνοδοί Βουνού Σητείας, η Κοινότητα Πραισού, ο πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού, ο ΔΟΚΑΣ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και σας καλούν σε με μια δράση ευαισθητοποίησης ,που στόχο έχει να αναδείξει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, με την δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό Πραισό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.
Σημείο συνάντησης από τη είσοδο του χωριού Κανένε στις 9:00 το πρωί
Απαραίτητος εξοπλισμός: τσάπα, γάντια, νερό… .
Πληροφορίες - Συμμετοχή:
Γεωπάρκο Σητείας 6973211051 - 28430 29222
Συνοδοί βουνού Σητείας 6947115070 – 6985717584
Πολιτιστικός σύλλογος Πραισού 6936199968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............