Αιτήσεις για το διεθνές σήμα “Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής” σε επιχειρήσεις του γαστρονομικού τουρισμού-Στο ευρωπαϊκό δίκτυο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2021

Αιτήσεις για το διεθνές σήμα “Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής” σε επιχειρήσεις του γαστρονομικού τουρισμού-Στο ευρωπαϊκό δίκτυο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης

 Ένα νέο σήμα διεθνούς εμβέλειας μπορούν να παραλάβουν οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον γαστρονομικό τουρισμό στις χώρες της Μεσογείου. Ένα σήμα που επικυρώνει πως με τα προϊόντα/υπηρεσίες τους προάγουν τις διατροφικές και πολιτισμικές αξίες του πιο υγιεινού διατροφικού συστήματος στον κόσμο. 


Οι χώρες-μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου Mediterranean Diet Network (MD.net) συνεργάζονται για να αναδεικνύουν τοπικές ταυτότητες και προϊόντα του τόπου τους ώστε να καταστήσουν τη Μεσογειακή Διατροφή (MD) κομβικό σημείο γαστρονομικού τουρισμού και κατ’ επέκταση πόλο έλξης για σταθερές ροές ταξιδιωτών από την υφήλιο. Στο ευρωπαϊκό αυτό δίκτυο, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος του έργου και ενημερώνει φορείς, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας πώς να υποβάλουν αίτηση για να παραλάβουν το διεθνές σήμα και να ενταχθούν στον σύγχρονο τουριστικό χάρτη. Η Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής έχει θεσπιστεί στο πλαίσιο του έργου «Διατροφή στη Μεσόγειο – Όταν το brand name συναντάει τους πολίτες» του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED 2014-2020.

Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται το σήμα είναι ξενοδοχειακά καταλύματα, χώροι εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, φούρνοι κλπ), οικοτεχνίες, πολιτισμικοί φορείς και κάθε επιχείρηση που σχετίζεται με την παραγωγή/επεξεργασία/πώληση τροφίμων, κουλτούρα σχετική με την υγεία, εκπαίδευση, τουρισμό, αγροτική ανάπτυξη.

Για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση, μπορούν να επισκεφθούν τον εξής σύνδεσμο:

https://mdnet.dietamediterranea.com/el/med-diet-declaration-gr/

Στη συνέχεια, επιλέγουν τη φόρμα “Έντυπο αίτησης για έγκριση”. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί λίγα λεπτά. Οι επιχειρήσεις που θα κάνουν αίτηση μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά σε ένα τρίωρο σεμινάριο ενδυνάμωσης του branding της επιχείρησής τους για το πώς να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά το σήμα της Διακήρυξης που θα παραλάβουν. Το σεμινάριο θα υλοποιείται επαναλαμβανόμενα έως και τον Ιανουάριο του 2022 εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης για όσες επιχειρήσεις και φορείς υποβάλλουν αίτηση.

Η αίτηση/παραλαβή του σήματος καθώς και η παρακολούθηση του σεμιναρίου δίνονται δωρεάν από την Περιφέρεια Κρήτης, δίχως οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους φορείς.

Περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης:

https://www.crete.gov.gr/enimerosi/programmata-erga/diaperifereiaka-programmata/interreg/diakiryxi-gia-ti-mesogeiaki-diatrofi

ή στο τηλέφωνο 28413-40.564 (κα Παπαδοπούλου – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............