Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2021

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

 Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα για τα νέα μέτρα.


Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12), ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη (30/12).ε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου αλλά ισχύει τελικά από σήμερα στις 6 το πρωί.


Η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.


Στη δημοσιότητα δόθηκε και η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα τα οποία ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00. 

Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:


Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΗΓΗ www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............