Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφία Νικολαΐδου, «VOR Πέρα από τον νόμο». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Νοεμβρίου 2021

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφία Νικολαΐδου, «VOR Πέρα από τον νόμο».

 Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφία Νικολαΐδου, «VOR Πέρα από τον νόμο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Vory V Zakone ξεκίνησαν από τα γκούλαγκ της Σοβιετικής Ένωσης την εποχή του Στάλιν. Είναι μια εγκληματική οργάνωση που απλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν ο Πατερούλης της φατρίας αποφασίζει να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στη Θεσσαλονίκη, η Ασφάλεια της πόλης αρχίζει δουλειά. Τα στοιχεία μοιάζουν με ρώσικες κούκλες. Η αλήθεια κρύβεται πίσω από πολλά πέπλα, τραβούν το ένα, πέφτουν πάνω στο άλλο κι αυτό μοιάζει να μην τελειώνει πουθενά. Ο Vor V Zakone μπορεί να κολυμπήσει σε μια θάλασσα από ψέματα και να εξαφανιστεί. Μία ομάδα αστυνομικών τους καταδιώκει. Τιφλίδα, Μόσχα, Θεσσαλονίκη, Κάννες, Μελισσοχώρι. Ο Πατερούλης, το Θηρίο, ο Κινέζος. Με το τσεκούρι τους προσπαθούν να ανοίξουν ένα παράθυρο στην Ευρώπη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο, 2012) μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melville House. Το μυθιστόρημά της Απόψε δεν έχουμε φίλους (Μεταίχμιο, 2010) μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kester Books, για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature 2010. Το βιβλίο της Καλά και σήμερα: Το χρονικό του καρκίνου

στο δικό μου στήθος (Μεταίχμιο, 2015) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας ως έργο που προάγει τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Στο τέλος νικάω εγώ (2017). Από το 1992 ως το 2018 εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολείο. Από το 2019 Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ΙΑΝΟ διδάσκει Δημιουργική Γραφή (Πεζογραφία: Πώς γίνεται η αρχή και Πεζογραφία Β: Γράφω το δικό μου βιβλίο)

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/sophia-nikolaidou-vor-pera-apo-ton-nomo/

Link του livestreaming:

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφία Νικολαΐδου, «VOR Πέρα από τον νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............