Στ. Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες του Αρκαδίου. Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της 155ης επετείου στο Ρέθυμνο και στην ιστορική Μονή. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Νοεμβρίου 2021

Στ. Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες του Αρκαδίου. Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της 155ης επετείου στο Ρέθυμνο και στην ιστορική Μονή.

 

Στα διαχρονικά μηνύματα της Δημοκρατίας, της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης για την Ελευθερία αλλά και στην διαφύλαξη της παρακαταθήκης των προγόνων μας για ένα καλύτερο μέλλον, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας στο Ρέθυμνο και στο Αρκάδι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες του ολοκαυτώματος στην Ιστορική Μονή.


 Εκατό πενήντα πέντε (155 ) χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου η θυσία των αγωνιστών τιμήθηκε από τον Κλήρο, τις Αρχές, την εκπαίδευση και το λαό με εκδηλώσεις μνήμης, με παρέλαση συλλόγων, μαθητών, στρατού, στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και στην Ιστορική Μονή, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο. Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων ομιλία, απόδοση του Εθνικού ύμνου, επίσκεψη στον χώρο του Μουσείου και του χώρου της θυσίας κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των ηρώων, ενώ στο μήνυμα-δήλωση του για την ιστορική επέτειο ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας. Ένα γεγονός που συγκίνησε τον κόσμο ολόκληρο και έδωσε ώθηση στο κίνημα του φιλελληνισμού.

Το ηρωικό Αρκάδι, σήμερα 155 χρόνια μετά, εμπνέει και συγκινεί όλο τον Δυτικό κόσμο. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε όλους τους Αγωνιστές και Ήρωες του Αρκαδίου, με την πεποίθηση ότι μέσα από τις στάχτες της Ιεράς Μονής, ξεπρόβαλε το φως για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. To Ολοκαύτωμα στο Αρκάδι, ήταν μια ιστορική στιγμή γενναιότητας και πατριωτισμού. Το καθήκον μας σήμερα είναι να διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη των προγόνων μας, οικοδομώντας ένα καλύτερο μέλλον.»

Δηλώσεις στα ΜΜΕ για την Ιστορική επέτειο έγιναν μετά την παρέλαση στο Ρέθυμνο από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή η οποία αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των μηνυμάτων των ηρώων της Αρκαδικής εθελοθυσίας.

Στις εκδηλώσεις στην Κυβέρνηση εκπροσώπησε υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρόντες ήταν ο π. Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι στρατιωτικής ηγεσία, σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............