mart Innovation Symposium: Έρευνα και Καινοτομία στις MME στο Ηράκλειο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Νοεμβρίου 2021

mart Innovation Symposium: Έρευνα και Καινοτομία στις MME στο Ηράκλειο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

 Αμφιθέατρο Κλειστού Γυμναστήριου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

"ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ", Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Η Ομάδα Σύμπραξις, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο οργανώνει στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ιδρύματος, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, από τις 09:00 μέχρι και τις 18:00, ημερίδα με αντικείμενο τις ερευνητικές προσπάθειες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που χρηματοδοτήθηκαν από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, καθώς και τα αποτελέσματα αυτών.



Πιθανότατα για πρώτη φορά, σε μια εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων ερευνητικών έργων, αποκλειστικό λόγο θα έχουν οι εταιρείες. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα τα παρουσιάσουν οι Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοί ή Νόμιμοι Εκπρόσωποι των εταιρειών, που είναι και Συντονιστές των αντίστοιχων έργων.

Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, είναι η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εταιρειών για τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, των χρηματοδοτικών εργαλείων που αξιοποίησαν αλλά και η προσέγγιση της καινοτομίας από την οπτική της πραγματικής οικονομίας. Τα αντικείμενα των ερευνητικών έργων σχετίζονται κυρίως με την κυκλική οικονομία και το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα, προσεγγίζοντας τους τομείς αυτούς με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα το Internet of Things, την ρομποτική, τη βιοτεχνολογία κ.ο.κ.

Οι 12 εταιρείες που παρουσιάζουν ερευνητικά αποτελέσματα είναι: 1. ENVIROPLAN A.E., (www.enviroplan.gr) μελετητική εταιρία με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, αστικών και μη. 2. GlafcoS Marine Ltd., (www.glafcos-marine.com), ναυπηγική εταιρεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα κυματικής ενέργειας αλλά και ρομποτικής, με δραστηριότητα τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην Κίνα. 3. Medical Waste A.E., (www.medicalwaste.gr), εταιρεία διαχείρισης νοσοκομειακών / ιατρικών / οδοντιατρικών και κτηνιατρικών αποβλήτων (υγρών και στερεών). 4. Landco A.E., (www.landco.gr), τεχνική και εμπορική εταιρεία διαμόρφωσης τοπίου, περιβάλλοντος και αθλητικών χώρων.

5. ΒΙΑΝΑΜΕ Α.Ε., (www.bianame.gr), μια από τις σημαντικότερες Κρητικές εταιρίες / ομάδες παραγωγών βιολογικής καλλιέργειας σε θερμοκήπια.

6. Περβολαράκης & ΣΙΑ, ένα από τα μεγαλύτερα συσκευαστήρια σταφυλιών και κηπευτικών στην Κρήτη. 7. Geosystems Hellas A.E., (www.geosystems-hellas.gr), παρέχει λογισμικό, προϊόντα και υπηρεσίες (inhouse ή μεταπώληση) στον τομέα της τηλεπισκόπησης. 8. Διαλυνάς Α.Ε., (www.dialynas.com) μελετητική, κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στη διαχείριση αποβλήτων σε μικρούς και αποκεντρωμένους οικισμούς, ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες. 9. F-INT Ε.Π.Ε., (www.f-in.gr), με κεντρικό πυλώνα δραστηριότητα το internet of things η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια πληθώρα αντικειμένων από τον αγροτικό τομέα μέχρι και την ενέργεια. 10. Ανέλιξις Α.Ε., (https://anelixisc.gr) συμβουλευτική εταιρεία με πληθώρα αντικειμένων. 11. ΣΤΑΦΥΛΑΡΑΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, (www.stafilarakis.gr) σύγχρονο μηχανουργείο, που εδώ και χρόνια παράγει καινοτόμα εμπορικά προϊόντα. 12. iKnowHow S.A., (www.iknowhow.com) εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής συστημάτων αυτοματισμού για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο πρώην Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Νίκος Καλογεράκης, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας CHQ Technologies (https://www.chqtechnologies.gr/) που σχετίζεται με την καινοτομία στην περιβαλλοντική μηχανική.

Στο τελευταίο τμήμα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου μία σύνθεση ομιλητών θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το θέμα της έρευνας και της καινοτομίας στο πλαίσιο της λειτουργίας των ΜΜΕ. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, καθώς και η σύμβουλος του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα, η κα Ηρώ Αναστασοπούλου.

Η ημερίδα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για όλους, καθώς είναι ανοικτή στο κοινό, για να ενημερωθούν από τη μία πλευρά για μια σειρά εξαιρετικά καινοτόμων ευρημάτων και από την άλλη πλευρά να διαπιστώσουν πώς πραγματικά αντιμετωπίζουν την έρευνα και καινοτομία οι ΜΜΕ. Σημειώνεται, ότι σχεδόν το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που θα διανείμει η ΓΓΕΚ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επερχόμενη προγραμματική περίοδο θα απαιτούν τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών (κυρίως ΜΜΕ) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων ή και ΑΕΙ, με τις πρώτες να διεκδικούν περισσότερο από το 50 % των σχετικών κονδυλίων.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ο σχετικός έλεγχος θα διενεργείται στην είσοδο του κτιρίου.

 mart Innovation Symposium: Έρευνα και Καινοτομία στις MME στο Ηράκλειο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............