Τα Καλύτερα Αεροδρόμια Στον Κόσμο - Περιήγηση Σε Κήπο Με Πεταλούδες Και Βουτιές Στην Πισίνα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Νοεμβρίου 2021

Τα Καλύτερα Αεροδρόμια Στον Κόσμο - Περιήγηση Σε Κήπο Με Πεταλούδες Και Βουτιές Στην Πισίνα

  Τα αεροδρόμια είναι τα μοντέρνα επίκεντρα του πολιτισμού μας, γράφει ο Αλέν ντε Μποτόν. Γι’ αυτό και αξίζουν τουλάχιστον μια δεύτερη ματιά. Ποια είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στη δύση και ποια στην ανατολή και με ποια κριτήρια;

Το καλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ για δεύτερη χρονιά ήταν το  Phoenix Sky Harbor International και αυτό με κριτήριο την εύκολη προσβασιμότητα τους και τις ελάχιστες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις. Τη δεύτερη θέση κέρδισε το  Salt Lake City International Airport χάρη στις 71 πύλες του και την τρίτη θέση το Portland International Airport για τις μουσικές παραστάσεις που δίνονται καθημερινά στα Terminals για τους ταξιδιώτες.
incheon-airport1_iefimerida

Μόνο που στην παγκόσμια κατάταξη κανένα αεροδρόμιο των ΗΠΑ ή του Καναδά δεν έχει κερδίσει κάποια πρωτιά.
Για παράδειγμα το αεροδρόμιο του Βανκούβερ- ένα από τα πιο διακεκριμένα- που βρίσκεται υψηλά στη λίστα της Β. Αμερικής, καταλαμβάνει μόλις την 14η θέση στην παγκόσμια λίστα.
Τα εύσημα για τα «καλύτερα αεροδρόμια της υφηλίου λαμβάνει συστηματικά η Ασία και δευτερευόντως η Ευρώπη.

changi-airport_iefimerida

Την πρωτιά κέρδισε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Το Changi κέρδισε τον τίτλο του «καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο», στον ετήσιο διαγωνισμό για τα παγκόσμια βραβεία αεροδρομίων .

changi-airport1_iefimerida

Όσο για τα κριτήρια ; Μάλλον η πολυτέλεια και η υψηλή τεχνολογία αφού οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις πιο πρόσφατες ταινίες, που προβάλλονται 24 ώρες το 24ωρο στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες που βρίσκονται στους τρεις τερματικούς σταθμούς του. Επιπροσθέτως στο Changi οι ταξιδιώτες μπορούν να περιηγηθούν στον κήπο με τις πεταλούδες και να κάνουν τις βουτιές τους στην πισίνα που βρίσκεται στην οροφή του.
Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Σεούλ Incheon

incheon-airport1_iefimerida

Το Διεθνές αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο κέρδισε την τρίτη θέση. Και όχι άδικα αφού είναι ένα από τα αεροδρόμια που συστηματικά «βραβεύουν» οι τράβελερς μέσα από τα μπλογκ τους. «Ξόδεψα εννέα ώρες στο Haneda και ήταν υπέροχα» γράφει ο νοβελίστας Έντι Ρόμπσον.

tokyo_iefimerida

Στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση κέρδισαν αντιστοίχως το αεροδρόμιο του Χονγκ Κόνγκ και της Ντόχα.

doha_iefimerida

Την έκτη θέση καταλαμβάνει το αεροδρόμιο του Μονάχου, το πρώτο ευρωπαϊκό που βρίσκεται στο top 10. Στην έβδομη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο Centrair της Ναγκόγια.

munich-airport_iefimerida

 To Heathrow του Λονδίνου τερματίζει στην όγδοη θέση αλλά διατηρεί ωστόσο πάντα τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα.

heathrow1_iefimerida

Την ένατη και τη δέκατη θέση κερδίζουν δυο ακόμα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, της Ζυρίχης και της Φρανκφούρτης. Ο Ελβετός συγγραφέας Αλέν ντε Μποτόν που ξόδεψε χρόνο στους αερολιμένες του κόσμου υποστηρίζει πως τα αεροδρόμια συμπυκνώνουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο «Εδώ βλέπουμε ζωντανά την παγκοσμιοποίηση, τον «καταναλωτισμό «στο πόδι», την κατάρρευση της οικογένειας, το απόγειο του μοντερνισμού». Και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα βλέπουμε επιδερμικά..Αξίζουν μια δεύτερη ματιά πριν τα κατατάξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............