Ρουσσέτος Παναγιωτάκης - «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Νοεμβρίου 2021

Ρουσσέτος Παναγιωτάκης - «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας»

Μέσα από το έργο «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας», ο κρητικός ζωγράφος μεταφέρει την αγωνία του για τα όσα βιώνει η ανθρωπότητα αλλά και την πίστη του στην επιστήμη.


Το δικό του λιθαράκι στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, βάζει ο γνωστός κρητικός ζωγράφος Ρουσσέτος Παναγιωτάκης. 
Με ένα έργο που ονόμασε «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας» ή και αλλιώς «Θάνατος στον θάνατο!», επιχειρεί, όπως αναφέρει κι ο ίδιος με έκδηλωση συγκίνηση, να μεταφέρει το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και την ελπίδα «…ότι μπορεί να γλιτώσουμε απ’ αυτήν την λαίλαπα, απ’ αυτή τη μάστιγα που είμαστε τώρα δυο χρόνια περίπου, που μας ταλανίζει».

Το σχετικό σποτ έδωσε στην δημοσιότητα το Κοινωνικό - Οικο Πολιτιστικό Δίκτυο Φορέων του Δήμου Χερσονήσου, που είχε και την σχετική πρωτοβουλία
Στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει:

"Η ανθρωπότητα δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να αντιμετωπίσει την πανδημία COVID 19 λόγω του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται με το τέταρτο κύμα της.  Κι αν δεν βρισκόμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, έχουμε όλοι ευθύνη να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα. 

Συλλογικά και ατομικά. Για να κερδίσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Για να ξεπεράσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις στο παρόν και στο μέλλον μας. Ο εμβολιασμός είναι ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας για εμάς και για τους άλλους. 

Ο εμβολιασμός είναι η αχίλλειος πτέρνα του κορωνοϊού. 

Το ΚΟΙΠΟΔΙ, ως συλλογικός φορέας συντάσσεται στον αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας μαζί με τους υγειονομικούς, τους οργανισμούς, τους φορείς και τους πολίτες. 

Στέλνουμε κι εμείς ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:      ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, μέσα από το έργο του : Εμβόλιο, η «αχίλλειος πτέρνα» του κορωνοϊού, μας μεταφέρει την ανθρώπινη αγωνία, την έγνοια για τον συνάνθρωπο, την πίστη προς την επιστήμη και την Ελπίδα.

Η τέχνη με τη δύναμη της συμμετέχει στον οικουμενικό διάλογο προβάλλοντας το μήνυμα του εμβολιασμού που επιβεβαιώνει την ανθρώπινη - την επιστημονική δυνατότητα και χαρίζει την ελπίδα. «…ότι μπορεί να γλιτώσουμε απ’ αυτήν την λαίλαπα, απ’ αυτή τη μάστιγα που είμαστε τώρα δυο χρόνια περίπου, που μας ταλανίζει».

Για τη δημιουργία του video spot, το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει και εκφράζει ευχαριστίες για τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων που συντέλεσαν.

  • Τον Ρουσσέτο Παναγιωτάκη, Εικαστικό Ζωγράφο που μοιράστηκε τις σκέψεις και την αγωνία του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μας εμπιστεύτηκε το έργο του «Εμβόλιο, η «αχίλλειος πτέρνα» του κορονοϊού». Τον συγχαίρουμε για την έμπνευση και για την τόλμη του. 
  • Την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξη της δράσης του ΚΟΙΠΟΔΙ και των μελών Συλλόγων και ειδικότερα για τη δημιουργία του video spot.
  • Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης 
  • Τον Λάμπρο Βαμβακά Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.
  • Τον Μανόλη Λουμπούνη, Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν.
  • Τα μέλη του ΚΟΙΠΟΔΙ: τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται και εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου.

Το έργο του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη:  «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας» ή και αλλιώς «Θάνατος στον θάνατο!» (2021) είναι ακρυλικό σε καμβά, σε διαστάσεις 90Χ70".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............