Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το μουσείο της Τάμπα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Νοεμβρίου 2021

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το μουσείο της Τάμπα

 Συνάντηση με τον Επιμελητή Αρχαιοτήτων του μουσείου της πόλης Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ Branko van Oppen, είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .


Ο κ. Oppen παρουσίασε στον Δήμαρχο τις προτάσεις του για μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Ηρακλείου και του Μουσείου της Τάμπα σε επίπεδο διοργάνωσης εκθέσεων στις δύο πόλεις αλλά και ευρύτερα επαφών με φορείς της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Tάμπα ζει και δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών.

Ο Επιμελητής Αρχαιοτήτων του μουσείου της Τάμπα, επισκέφτηκε και είχε επίσης επαφές με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπως και με το Ιστορικό Μουσείο προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα μελλοντικών συνεργασιών όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού , Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης Υπαίθρου Γιώργος Σισαμάκης , o εξωτερικός συνεργάτης του μουσείου της Τάμπα Νίκος Στρατάκης, η Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα καθώς και ο κ. Gian Andrea Garancini.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Το Tampa museum of Art βρίσκεται στο κέντρο της Τάμπα της Φλόριντα και εκθέτει μοντέρνα και σύγχρονα έργα τέχνης καθώς και αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη Τάμπα από τον Ιανουάριο του 2019 διευρύνοντας το δίκτυο των διεθνών σχέσεων της πόλης ,με στόχο την συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............