Η βίλα του Μόχλου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Νοεμβρίου 2021

Η βίλα του Μόχλου

 Μόχλος ονομάζεται ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεραμπέλου, με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από τη Σητεία. Απέναντι από το νησάκι, βρίσκεται το σημερινό χωριό με το ίδιο όνομα. 

Πρόκειται για μια μικρή νησίδα που στην αρχαιότητα ήταν χερσόνησος και σε βενετικούς χάρτες αναφέρεται με την ονομασία Scoglio de muflo, ενώ οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Άγιο Νικόλαο από τη μικρή εκκλησία που βρίσκεται εκεί.

Σε όλη η περιοχή γύρω από το Μόχλο, συντελείται τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, καθώς πρόκειται για ακόμα ένα κομμάτι της Κρήτης με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που προσφέρεται και για ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές, με τη δυνατότητα, ωστόσο, σε λίγα λεπτά της ώρας ο επισκέπτης να βρίσκεται σε τρεις μεγάλες πόλεις του νομού, στον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα.



Εδώ, σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 5 στρεμμάτων είναι χτισμένη μία από τις ομορφότερες βίλες του Μόχλου, πλήρως επιπλωμένη, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Πρόκειται για μία εξοχική κατοικία δύο επιπέδων, 440μ², που περιλαμβάνει 6 υπνοδωμάτια, πισίνα υπερχείλισης 75μ², ιδιωτική μαρίνα και μεγάλο περιποιημένο κήπο με λουλούδια, δέντρα και γκαζόν. Εκτός από τον ίδιο το σχεδιασμό της, η βίλα βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή, ενώ απ’ όλους τους χώρους της ακούγονται τα κύματα της θάλασσας να σπάνε στην παραλία.

Η βίλα του Μόχλου, που διατίθεται μέσω της εταιρείας real estate Κτηματοεμπορική, έναντι του ποσού των 2.800.000 ευρώ, είναι διαιρεμένη σε δύο επίπεδα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα. Το ισόγειο, 220μ², περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο, πλυντήριο, λεβητοστάσιο, γυμναστήριο και γκαράζ, ενώ ο πρώτος όροφος, επίσης 220μ², αποτελείται από 4 μεγάλα υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια και ντουλάπες και έναν πανέμορφο ενιαίο χώρο 90μ², ο οποίος περιλαμβάνει σαλόνι με γαλλικό τζάκι, τραπεζαρία εξοπλισμένη με ένα μεγάλο τραπέζι για 12 άτομα και δερμάτινα καθίσματα. Στο ίδιο επίπεδο είναι και η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο βοηθητικό δωμάτιο.

Συνολικά, μεγάλα παράθυρα δαπέδου-οροφής και τεράστιες πόρτες ανοίγουν προς τα έξω, πλημμυρίζοντας τους εσωτερικούς χώρους με ζεστό φως, καθαρό θαλασσινό αέρα, ενώ η θέα που προσφέρεται ηρεμεί την ψυχή. 


Οι εξωτερικοί χώροι διαθέτουν ανοιχτές βεράντες και έπιπλα lounge, ενώ η σκιασμένη μπροστινή βεράντα έχει απίστευτη θέα στον κόλπο Μιραμπέλου και χρησιμοποιείται ως πρόσβαση στην πισίνα, την καλοκαιρινή κουζίνα 30μ² (με ψησταριά και φούρνο για πίτσα), την τραπεζαρία για 6 άτομα και το μπάρμπεκιου. Το επίκεντρο της διασκέδασης είναι ασφαλώς ο χώρος γύρω από την πισίνα, στο κέντρο της κατοικίας, με άνετες ξαπλώστρες για έως 12 άτομα και με τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν άφοβα την παιδική πισίνα που είναι ακριβώς δίπλα.

Επιπλέον, στον πρώτο όροφο περιλαμβάνεται μία βεράντα 240μ², η οποία σκιάζεται από πέργκολα και γίνεται το τέλειο σημείο για υπέροχα ηλιοβασιλέματα και της απόλαυσης της πανοραμικής θέας προς τη θάλασσα και τα βουνά. 


Η βίλα του Μόχλου έχει σχεδιαστεί για διαμονή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς περιλαμβάνει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε όλο το σπίτι και ένα κεντρικό σύστημα κλιματισμού τελευταίας τεχνολογίας, ενώ στις πιο ειδικές παροχές περιλαμβάνονται τριπλά τζάμια με ρολά και σίτες εντόμων, ηλεκτρονικές πύλες εισόδου, γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, δεξαμενή νερού σε περίπτωση διακοπής και αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Όπως αναφέρει η Κτηματοεμπορική, «δίνεται η δυνατότητα αγοράς και του διπλανού οικοπέδου, επιφάνειας επίσης 5000μ², με δυνατότητα δόμησης 440μ²».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............