Διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλη την Κρήτη στην περιοχή των Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Νοεμβρίου 2021

Διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλη την Κρήτη στην περιοχή των Χανίων

 Αξιότιμη κ.Βιδάκη, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 στη Διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλη την Κρήτη στην περιοχή των Χανίων και πιο συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, η οποία συνδιοργανώνει την εκδήλωση, με τίτλο “Το μέλλον της εκπαίδευσης και πως θα το κάνετε πράξη σήμερα στην τάξη σας!”. 

 

Η ενημερωτική και επιμορφωτική αυτή διημερίδα αφορά τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, σε όλη την Κρήτη, και πραγματοποιείται με σκοπό να δημιουργηθεί η βάση της τεχνογνωσίας και να ενημερωθούν για τις πηγές της γνώσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να το εισάγουν με τα μέγιστα αποτελέσματα στις τάξεις τους. Η τεχνογνωσία αυτή έχει ως βάση το STEAM, νέα εργαλεία τεχνολογίας και καινοτόμες τεχνικές/μεθοδολογίες, που μπορούν να εισαχθούν με απλό τρόπο σε κάθε εκπαιδευτικό χώρο . Θεωρούμε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα δώσει νέα κίνητρα και προοπτικές σε παιδιά, εφήβους, νέους και εκπαιδευτικούς ώστε να έρθουν σε επαφή με την ρομποτική, το STEAM, τις νέες τεχνολογίες και την πρώιμη επιχειρηματικότητα. Μέσα από αυτήν την επαφή θα τους δοθεί κίνητρο να ασχοληθούν με σύγχρονα ζητήματα, συνδυάζοντας τα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. 

 

Σκοπός της διημερίδας είναι να αναδείξει την ενότητα, τα εργαλεία και τις πρακτικές που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να δημιουργήσουν πολίτες με καθολικές αξίες, που αξιοποιούν τα ταλέντα τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες και πίστη ότι μπορούν να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις ιδέες τους και τη δουλειά τους. Σε αυτό το συνέδριο οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε θέματα σχετικά με: 

● τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση και πώς να τις εφαρμόσουν 

● πρακτικές λύσεις και εργαλεία νέων τεχνολογιών και STEAM τα οποία θα γνωρίσουν μέσω WORKSHOPS 

● εκπαιδευτές STEAM με μεγάλη εμπειρία σε μαθήματα και τάξεις 

● καλές πρακτικές για την τάξη από άλλους εκπαιδευτικούς Ιδιαίτερη μνεία στις πρακτικές θα γίνει για το πλέον εκπαιδευτικά ολιστικό πρόγραμμα, το FIRST® LEGO® League. Το θέμα της φετινής σεζόν με το οποίο θα ασχοληθούν οι μαθητές ονομάζεται FIRST ® FORWARD (2021-2022) και αφορά το επίκαιρο ζήτημα των μεταφορών. 

Η πρόκληση της νέας σχολικής χρονιάς είναι για τις ομάδες να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ που εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα και να προσομοιάσουν μεταφορικές διαδικασίες (Robot Game). 

Εκτός από την κατασκευή και τον προγραμματισμό του ρομπότ, τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν μία καινοτόμο λύση (Innovation Project) μέσα από την οποία θα δίνονται λύσεις σε θέματα που αφορούν τις μεταφορές, όπως η οικολογία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ασφάλεια, η ταχύτητα μεταφοράς κ.ο.κ. παρουσιάζοντας την με πρωτότυπο τρόπο και αναπτύσσοντας έτσι παράλληλα και επιχειρηματικές δεξιότητες. 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Eduact συνδιοργανώνει αυτή την εκδήλωση με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τη ΗΕ-RO, στην περιοχή των Χανίων και γενικότερα τη Κρήτης, και που μπορούμε να προσφέρουμε για άλλη μια φορά τη μοναδική ευκαιρία να μάθουμε και να συνδεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς, λάτρεις της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και του STEAM. Θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση. 

Συνοπτική Παρουσίαση της Eduact Συνοπτική Παρουσίαση του Οράματος της FIRST Παγκοσμίως σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους, στηρίζουν την κοινότητα της FIRST: 

https://www.youtube.com/watch?v=o4UDCUvgNHs https://www.youtube.com/watch?v=vYuOKb3gO7E


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............