Συναντήσεις Περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και την Υπουργό Πολιτισμού. Ανακοινώθηκε η ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος στα Χανιά. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Οκτωβρίου 2021

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και την Υπουργό Πολιτισμού. Ανακοινώθηκε η ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος στα Χανιά.

 Διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του οικουμενικού Πατριάρχη Γέροντα Χαλκηδόνος Σεβασμιότατο Εμμανουήλ και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα στην Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία, τον Πολιτισμό, με έμφαση την προώθηση των σκοπών και των δράσεων του νεοσύστατου Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και θα έχει έδρα την Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων.

Μάλιστα σήμερα παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, φορέων ανακοινώθηκε το Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος στο οποίο συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με Πρόεδρο τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατο Εμμανουήλ, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγινε η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ιδρύματος παρόντος του Περιφερειάρχη. Στην σημερινή εκδήλωση ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος ο ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής-θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα στο όνομα του Πατριάρχη είναι ένα μικρό αντίδωρο στην πολύ μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στην κοινωνία, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της Μονής όπως και την Υπουργό Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Μονή για την προώθηση των αναγκαίων έργων. 

Τις ευχαριστίες του επίσης προς τον κ. Αρναουτάκη, την κα Μενδώνη για την στήριξη της Εκκλησίας και της Μονής, εξέφρασε μιλώντας στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ. Παράλληλα μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές σε όλους, επισημαίνοντας, ότι το νέο Ίδρυμα, δεν θα έχει μόνο μουσειακό -αρχειακό χαρακτήρα θα έχει αναφορά και πρόσβαση στην Εκκλησία στην κοινωνία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, στον διάλογο των εκκλησιών, τον διαπολιτισμικό διάλογο, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την οικολογία που αποτελεί προτεραιότητα του Παναγιωτάτου, κ.α.  

Στην ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος με έδρα τη Μονή της Αγίας Τριάδας και στην σημαντικότητα των στόχων του αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία τους στην προώθηση των έργων πολιτισμού στην Μονή, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Ο κ. Αρναουτάκης για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του συλλόγου, δήλωσε ότι, είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη και που με την συνεργασία όλων το Ίδρυμα θα γίνει πράξη και με την λειτουργία και τις δράσεις του, θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για την Εκκλησία, την κοινωνία, τον Πολιτισμό, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την προστασία του περιβάλλοντος, κ.α.  

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος “ Βαρθολομαίος”

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:

1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα  Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό

3. ΟσιολΠρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη

4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων

5. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη  Κρήτης

6. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων

7. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Η ανακοίνωση έγινε στην πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο το Κειμηλιαρχείου τς ερς Μονς, για την επέτειο των τριάντα χρόνων Πατριαρχίας, τς Α.ΘΠαναγιότητοςτο Οκουμενικο Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Α.ΘΠαναγιότητοςτο Οκουμενικο Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, πό το ΣεβΜητροπολίτουΓέροντος Χαλκηδόνος κ. μμανουήλ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπρόσωπος της λληνικς Κυβέρνησης, και ακολούθησε ομιλία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κυδωνίας καί ποκορώνου κ. Δαμασκηνο, με θέμα: “ τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία το Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της μαλίας ΚωτσάκηναπλΚαθηγητρίας τς Σχολς ρχιτεκτόνων τοΠολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: “νάδειξις καίμετατροπή τς παλαις ερατικς Σχολς τς γίοςΤριάδος τν Τζαγκαρόλωνες Πατριαρχικόν δρυμαρευνν & Μελετν Πατριάρχης Βαρθολομαος“. ρχιτεκτονική προσέγγισις καί ξονες σχεδιασμο”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχές, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Θεσμικοί φορείς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νικος Καλογερής, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΚρήτης Κώστας Γύπαρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............