Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Οκτωβρίου 2021

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

 Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που καταγράφηκε στην Κρήτη.


Όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ είναι ενεργή:

Μιλώντας σχετικά στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, είπε ότι «η εστία του συγκεκριμένου σεισμού είναι μέσα στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι».


Παπαδόπουλος: Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη, απομακρυνθείτε από τις ακτές!

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, τόνισε ότι είναι προληπτική και εκτίμησε ότι εάν υπάρξει πράγματι τσουνάμι, θα είναι μικρό.


Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, σε ανάρτησή του: «ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ!»

Ο νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και προκάλεσε περιορισμένες ζημιές στην ανατολική Κρήτη. Μιλώντας στο iefimerida.gr, κάτοικοι της Ζάκρου και του Ξερόκαμπου υποστήριξαν ότι η δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και είχε αποτέλεσμα να καταγραφούν φθορές σε καταστήματα.


Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Την ίδια ώρα, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από την πρώτη στιγμή:


«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.


Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............