Η Μαρία Τζομπανάκη με καταγωγή απο τα Χανιά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Οκτωβρίου 2021

Η Μαρία Τζομπανάκη με καταγωγή απο τα Χανιά

 Η Μαρία Τζομπανάκη γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης ενώ μοιράζει πλέον τον χρόνο στην γενέτειρά της αλλά και την Αθήνα. Είναι ηθοποιός, απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. 


Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους. Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού. Από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. 

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000. 

Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ "ORFEUS" και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού "ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ" που ενοποιήθηκε με την "ORFEUS". Είναι μητέρα του επίσης ηθοποιού, Ορφέα Αυγουστίδη.

Η Μαρία Τζομπανάκη στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975. Έπαιξε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Η ώρα του λύκου», «Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια», «E-mail», «Κρήτες Ολυμπιονίκες» και «Ψυχραιμία».


Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές 

Οι Πανθέοι και Η Τελευταία Νύχτα της Γης και Λάουρα και Οι αξιόπιστοι 


Το γυμνό κορίτσι και Ουράνιο τόξο και Δεσμώτες και Παρακαμπτήριος και Άνω κάτω το Σαββάτο και Τμήμα Ηθών και Ρίχτερ Μιούζικ και Τολμηρές Ιστορίες και Οι Αγνοημένοι και Ανατομία ενός εγκλήματος και Το μάτι του φιδιού και Μαγική Νύχτα και Τολμηρές Ιστορίες και Ο ιός του πατέρα και Εκείνες κι εγώ και Διπλή αλήθεια 



Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή και Το φτερούγισμα του γλάρου και Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα και Μια φορά στα χίλια χρόνια και Ποτέ δεν είναι αργά και Τα παιδιά της Νιόβης και Οι Μάγισσες της Σμύρνης και Το Κόκκινο Δωμάτιο και Όμικρον Θετικό και Σημεία και Τέρατα και Σάσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............