Iσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί εντάσεως 5,8 ρίχτερ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Σεπτεμβρίου 2021

Iσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί εντάσεως 5,8 ρίχτερ

 Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών, αλλά και από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο μετά τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Iσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί. Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 ρίχτερ , με επίκεντρο 23 χλμ. ΔΒΔ της Άρχης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Έγινε, μάλιστα, αισθητός ακόμη και στη δυτική Κρήτη.  Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είναι εντάσεως 6 ρίχτερ.

 Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει... η εικόνα στην περιοχή σοκάρει... Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

 

 

 Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.
Ηδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος».
Ο σεισμός και οι ισχυροί μετασεισμοί


Την ίδια ώρα, εννέα τραυματίες (επτά με ελαφρές εκδορές και δύο με κατάγματα) έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία/κέντρα Υγειας, ενώ δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. 

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............