Δήλωση προέδρου ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη με αφορμή τον σημερινό σεισμό - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Σεπτεμβρίου 2021

Δήλωση προέδρου ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη με αφορμή τον σημερινό σεισμό

 Από το πρωί σήμερα παρακολουθούμε την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και των όμορων Δήμων αλλά και γενικότερα στο Νομό Ηρακλείου, από τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ και την επίσης ισχυρή μετασεισμική ακολουθία που τον διαδέχθηκε.


Επικοινωνήσαμε ήδη με τους Δημάρχους Μινώα Πεδιάδος Μαν. Φραγκάκη, Βιάννου Μην. Σταυρακάκη. Χερσονήσου Γιαν. Σέγκο, Αρχανών – Αστερουσίων Μ. Κοκκοσάλη, και άλλους φορείς όπου ενημερωθήκαμε και ενημερωνόμαστε συνεχώς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις περιοχές τους.

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του κάτω από τα ερείπια και παράλληλα εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Αυτοδιοίκηση στέκεται στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Ως ΠΕΔ Κρήτης, καλούμε την πολιτεία να εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητές άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό. Αναμένουμε και απαιτούμε ταχύτατες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά και την υλοποίηση των προτάσεις που ως ΠΕΔ Κρήτης έχουμε υποβάλλει εγκαίρως σχετικά με την πολιτική προστασία, τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και τον σχεδιασμό για την διαχείριση κρίσεων.

Όπως έχουμε τονίσει στις προτάσεις μας, η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών υποδομών αποτελεί κρίσιμο θέμα και μέλημα μας, ιδιαίτερα για τις σεισμογενείς περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............