Παρουσίαση από το Δήμο Χερσονήσου του αναπτυξιακού προγράμματος έργων Λιμ. Χερσονήσου στο Υπουργείο Ναυτιλίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσίαση από το Δήμο Χερσονήσου του αναπτυξιακού προγράμματος έργων Λιμ. Χερσονήσου στο Υπουργείο Ναυτιλίας

 Συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, μεταξύ του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, Κώστα Παρλαμά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και τους Γενικούς Γραμματείς Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε αναλυτικά το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, ο σχεδιασμός αξιοποίησης του παράκτιου μετώπου του Δήμου Χερσονήσου, ενώ παρατέθηκαν τα οικονομικά στοιχεία, καθώς και τα εκτιμώμενα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Την πλήρη ικανοποίησή του ως προς το σχεδιασμό των αναφερόμενων έργων εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι συμβαδίζει με τον στρατηγικό τομεακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του λιμενικού συστήματος, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου.

Τόσο ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος όσο και ο Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, Κώστας Παρλαμάς ευχαρίστησαν τον Υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς, Μανώλη Κουτουλάκη και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, για την κομβική συνδρομή τους στην υλοποίηση των έργων.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, επικεντρώνεται σε δύο άξονες :

1. Ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης λειτουργικότητας χερσαίας και λιμενικής ζώνης στο Λιμένα Χερσονήσου με κυριότερα τα έργα:

α) Ανάπλασης, αντιδιαβρωτικής προστασίας της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασία λιμένα έναντι προσάμμωσης, και

β) Κατασκευής νέου προσήνεμου μόλου, επέκταση της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και εκσυγχρονισμός-ανάπλαση των υφιστάμενων λιμενικών έργων.

2. Αξιοποίηση «ορφανών» λιμενικών εγκαταστάσεις εντός χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Χερσονήσου.

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης λειτουργικότητας χερσαίας και λιμενικής ζώνης στο Λιμένα Χερσονήσου με τα επιμέρους έργα, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα τόσο για το Δήμο Χερσονήσου όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αφού θα επιτύχουν την οπτική και χρηστική αναβάθμιση του λιμένα Χερσονήσου, με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και ποικιλία δραστηριοτήτων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής, εξερεύνησης, στάσης, παραμονής κ.λπ. ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής, με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των λιμενικών εγκαταστάσεων στα πρότυπα ενός σύγχρονου λιμένα, με αναμενόμενα τεράστια αντισταθμιστικά οφέλη, τόσο για το Δήμο Χερσονήσου όσο και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η δε αξιοποίηση «ορφανών» λιμενικών εγκαταστάσεις εντός χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Χερσονήσου θα συντελέσει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Χερσονήσου, ενώ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του λιμενικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............