Ποιοτική αλλαγή για την προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι! Μ. Μποκέας: «Οι ευθύνες σε εμάς, το χαμόγελο στα παιδιά» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιοτική αλλαγή για την προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι! Μ. Μποκέας: «Οι ευθύνες σε εμάς, το χαμόγελο στα παιδιά»

 «Από το σκοτάδι βλέπουμε το φως». Αυτό μας είπε η Διευθύντρια του νέου -πλέον- Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Βαγιάς και σίγουρα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Από την πρώτη μας μέρα στο Δήμο αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη σωστή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. 


Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας για νέα σχολεία σύγχρονα και ασφαλή. Χώροι για νήπια, έτσι όπως πρέπει να είναι. Δουλεύουμε συνεχώς, ολοκληρώνοντας καινούριες εγκαταστάσεις, ανακαινίζοντας υφιστάμενες και προετοιμάζοντας νέες μόνιμες λύσεις. Οι ευθύνες σε εμάς. Το χαμόγελο, στα παιδιά. Καλή σχολική χρονιά σε όλους»!

Τα παραπάνω ανέφερε, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, σχετικά με την ποιοτική αλλαγή που παρατηρείται στην προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι. Σε λιγότερο από δύο χρόνια γίνεται πράξη η δέσμευση του Δημάρχου για τη φοίτηση όλων των μαθητών της προσχολικής εκπαίδευσης σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, που πληρούν τις προδιαγραφές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι υλοποιείται ομαλά, χωρίς να αφήνει κανένα παιδί εκτός τάξης.

Η αρχή…. και η σταθερή συνέχεια!

Η φετινή σχολική χρονιά βρήκε δύο νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας σε νέα κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές και συνθήκες ασφαλείας, ώστε οι μικροί μαθητές να χαίρονται την εκπαιδευτική διαδικασία. Τόσο 2ο όσο και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας ολοκλήρωσαν τη μετεγκατάστασή τους λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο καθιερωμένος αγιασμός βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νέους αναβαθμισμένους χώρους.

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με το νέο 6θεσιο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, που λειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν. Ριζική ανακαίνιση είχε, επίσης, γίνει στο Νηπιαγωγείο Καβροχωρίου, ενώ νέο κτίριο δόθηκε και για το Νηπιαγωγείο Καλεσσών. Ολοκληρωτικές παρεμβάσεις που άλλαξαν τελείως την εικόνα των σχολείων είχαν ολοκληρωθεί και σε Νηπιαγωγεία στον Κρουσώνα, την Τύλισο, τη Ροδιά, αλλά και το Γάζι.

Τα επόμενα βήματα

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στα Νηπιαγωγεία Μαράθου και Τυλίσου, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, εντός των ημερών ο Δήμος υποβάλλει νέα πρόταση στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μελέτης που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέου νηπιαγωγείου στα Καλέσσα στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.

Επόμενοι στόχοι της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Γάζι στο ακίνητο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου και αφετέρου η ολοκληρωτική ανακαίνιση του Νηπιαγωγείου στο Φόδελε, με τη δημιουργία εκσυγχρονισμένης υποδομής. Μάλιστα, η σχετική μελέτη για το νηπιαγωγείο Γαζίου ολοκληρώθηκε και ήδη βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............