Επιφανειακές αρχαιολογικές έρευνες στα Χαβάνια Αγίου Νικολάου Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Επιφανειακές αρχαιολογικές έρευνες στα Χαβάνια Αγίου Νικολάου Κρήτης

 Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Αγίου Νικολάου της Κρήτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, στην παραλιακή περιοχή Χαβάνια (σημεία που έπλεναν οι εντόπιοι το λινάρι), του Αγίου Νικολάου, διεξήχθησαν αρχαιολογικές έρευνες από Καναδικό Ινστιτούτο. 


Ερευνήθηκε, κατ' αρχάς, η μικρή χερσόνησος, που ονομάζεται «Κεφάλι του Σαρακηνού», ανάμεσα στις παραλίες Χαβάνια και Μεραμπέλλο και στην συνέχεια, η έκταση μέχρι τους Πίσσιδες και τα Κατσίκια. Η άδεια που έλαβε το καναδικό Ινστιτούτο από το Υπουργείο σας ήταν διάρκειας ενός μήνα. Στην εν λόγω περιοχή έχουν παρατηρηθεί χιλιάδες όστρακα (κεραμικά) και εικάζεται ότι εκεί υπήρχε Μινωικός οικισμός με βυθισμένα κτίσματα και βυθισμένο λιμάνι.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Ποια είναι τα αποτελέσματα της επιφανειακής αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή Χαβάνια, του Αγίου Νικολάου της Κρήτης για την οποία αδειοδοτήθηκε το ως άνω καναδικό Ινστιτούτο και ποια είναι τα επιστημονικά συμπεράσματα που εξήχθησαν, βάσει των όποιων ανασυρθέντων ευρημάτων από την έρευνα αυτή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............