Παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου η 2η έκδοση του μυθιστορήματος «ουδέν κακόν» του Ηρακλή Παπαδάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου η 2η έκδοση του μυθιστορήματος «ουδέν κακόν» του Ηρακλή Παπαδάκη

Σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021, στις 7 μ.μ. κάτω από τον αιωνόβιο φίκο στον κήπο των Χανίων, θα γίνει η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του μυθιστορήματος «ουδέν κακόν» του Ηρακλή Παπαδάκη, από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς. Ένα όμορφο απόγευμα με ευχάριστες εκπλήξεις για τους παρευρισκομένους, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.– Πώς εθίζεσαι στο διαδίκτυο και τι συμβαίνει τελικά μέσα σε αυτόν τον αχανή κυβερνοχώρο; Οικογενειακά μυστικά που δεσμεύουν και δυσκολεύουν τις ζωές των ανθρώπων.

– Κακές συνήθειες και καταστάσεις διαβρωμένες, τροφοδοτούμενες ωστόσο, από αυτούς που τις κατηγορούν και θέλουν την κατάργησή τους.

– Οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες που ο καθένας κουβαλάει μέσα του, οι Σκύλλες και οι Χάρυβδες, που καταποντίζουν οτιδήποτε πέσει στο έλεός τους.

– Και …μαγεία, χρώματα, αυτογνωσιακές διαδρομές, αποσυντονισμός και σύνδεση.

Όλα αυτά μπερδεύονται και ξεδιπλώνονται στις ζωές καθημερινών ανθρώπων, μέσα σε αυτό το μυθιστόρημα, που ακόμα δεν έκανε την δεύτερη έκδοσή του και κοντεύει ήδη να εξαντληθεί, πριν φτάσει στα βιβλιοπωλεία!

– Τι σηματοδοτεί άραγε η πέτρα και η άμμος; Πού εντοπίζεται αυτός ο συμβολισμός μέσα σε όλες αυτές τις περιπέτειες;

– Η αγριότητα της ενδοοικογενειακής βίας καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγεί σε πλείστες όσες εκτροπές. Εκτός αν;…

– Πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις των ανθρώπων με την ανάπτυξη της τεχνολογίας;

Είναι πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος στη καθημερινότητά του. Ο καθένας προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις, ανάλογα με την εκπαίδευσή του, τις αντοχές του, αλλά κυρίως, ανάλογα με τις ποιότητες που διαθέτει.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κος Ιωάννης Γιαννακάκης και ο εκδότης – συγγραφέας, ψυχή και ιδρυτής του Εκδοτικού Οίκου Ραδάμανθυς, Χρήστος Τσαντής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Έφη Μαλτέζου, φιλόλογος, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Μαρία Παρασκευοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια – κοινωνική λειτουργός.

Και η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία θα συντονίσει και την συζήτηση.

Θα μας ταξιδέψουν με μουσική και τραγούδι ο Γιάννης Μανούσακας και η Ρούλα Καλαϊτζάκη, ενώ στο θεατρικό δρώμενο θα εμφανιστεί η Ελένη Βιγλάκη και ο Γιώργος Βορνιωτάκης.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή των βιβλίων από τον συγγραφέα, στο ιστορικό «καφέ ΚΗΠΟΣ».

«Ο συγγραφέας ξετυλίγει έναν κόσμο από άτομα της διπλανής πόρτας. Οι ήρωες του δεν είναι ήρωες. Είναι καθημερινοί άνθρωποι, απλές οντότητες που ζουν ανάμεσα μας, είναι οι γνωστοί άγνωστοι που συναντάμε στο ασανσέρ, στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις δουλειές μας. Είναι οι ανώνυμοι σύντροφοι της καθημερινότητας μας. Είμαστε εμείς.

Ξεφεύγει από την σύγχρονη συγγραφική παγίδα να φτιάξει καρικατούρες προβληματικών ανθρώπων για να εντυπωσιάσει. Δεν έχει φτιάξει χαρακτήρες με αμέτρητα ψυχολογικά προβλήματα για να συγκινήσει. Ούτε τους έχει βάλει ταμπέλες με εύκολες ψυχικές ονομασίες για τραβήξει το βλέμμα. Έγραψε για σύγχρονους ανθρώπους που ζουν απλά και καθημερινά… πετυχαίνοντας όμως να δει βαθιά μέσα στις ψυχές τους. Αναγνωρίζει, αναλύει και περιγράφει τα εσώψυχα τους, τις αγωνίες, τις ανασφάλειες , τις συμπεριφορές και τα λάθη τους. Χωρίς περιττές λεπτομέρειες, χωρίς βαρύγδουπες διαγνώσεις, χωρίς θεατρικά σκηνικά και αργά κινηματογραφικά πλάνα περιγράφει την καθημερινή ζωή και τα καθημερινά προβλήματα. Μια ζωή όμως που κυλάει γρήγορα και απρόβλεπτα, με τα πάνω και τα κάτω, ενώ αμέτρητα ερωτήματα προκύπτουν συνεχώς και ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις», Διογένης Κοπανάκης, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής.


Για παραγγελίες του βιβλίου, δείτε εδώ: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/iraklis-papadakis-oyden-kakon-2i-ekdosi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............