Την ανασύσταση του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2021

Την ανασύσταση του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

 Την αναγκαιότητα επανασύστασης του Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου και 21 ακόμα Βουλευτών.


«Η επανασύσταση του Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ή ενός ανάλογου διοικητικού οργάνου, είναι μια πράξη ύψιστης ιστορικής σημασίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των προγόνων μας που πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η ανάδειξη και τεκμηρίωση των εγκλημάτων πολέμου θα μπορούσε να συμβάλει στην στοιχειοθέτηση αυτών των περιπτώσεων και στις όποιες, εύλογες νομικές διεκδικήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.».

Στην Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στην ιστορία του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου (ΕΕΓΕΠ), στον σκοπό του - που ήταν η εξακρίβωση εγκλημάτων πολέμου που είχαν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - καθώς και στα αποτελέσματά του, τονίζεται ότι παρά το ότι έχει ανοίξει ξανά ο δρόμος για την εκ νέου στοιχειοθέτηση εγκλημάτων πολέμου, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει καθώς δεν ορίστηκε ο αρμόδιος φορέας ο οποίος θα επιφορτιστεί με την συλλογή των σχετικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............