Πρόσκληση: ''Η αξία των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στο Γεωπάρκο Σητείας. Ο ρόλος του Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας.'' - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσκληση: ''Η αξία των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στο Γεωπάρκο Σητείας. Ο ρόλος του Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας.''


Το Γεωπάρκο Σητείας σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 17:30 μ.μ. στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Σητείας για να συζητήσουμε με τον καταξιωμένο σεφ και πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική TONY KAVALIEROS, τη προοπτική ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού στη Σητεία. Σκοπός είναι να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για την αξία και το ρόλο των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων που διαθέτουν το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας του Γεωπάρκου Σητείας. 


Ο διεθνής σεφ Tony Kavalieros βρίσκεται στη Σητεία σε ένα συνεχές γαστρονομικό ταξίδι απολαύσεων, δίνοντάς μας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μυστικά του γαστρονομικού τουρισμού από ένα άνθρωπο που ταξιδεύει τη γεύση σε όλο τον κόσμο. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελείται από δραστηριότητες που προσφέρουν εμπειρίες κατανάλωσης, εκτίμησης φαγητού και ποτού και παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να τιμούν την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Η έννοια του γαστρονομικού τουρισμού έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει δραστηριότητες πέραν από το πιάτο. Πρόκειται για τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που σε συνδυασμό με τη γαστρονομία, αξιολογούν τη σχέση ανάμεσα στο φαγητό και την κοινωνία ως πυλώνα μιας τοπικής ταυτότητας και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Τα παραδείγματα γαστρονομικού τουρισμού είναι πολλά και όχι μονοδιάστατα. Από τις ‘’street food’’ ξεναγήσεις και την τοπική δοκιμή τοπικών φαγητών και ποτών, μέχρι τους γαστρονομικούς δρόμους που σχετίζονται με τα προϊόντα του τόπου και την επίσκεψη σε φάρμες και τοπικούς παραγωγούς.

Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί το «κανάλι» μέσα στο οποίο θα διοχετεύσουμε τα τοπικά προϊόντα και θα προβάλουμε τον διατροφικό πολιτισμό και τη γαστρονομία μας.

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............