Σας προτείνουμε το βιβλίο της Πέλλας Λασιθιωτάκη ( Τα ψέμματα δεν είναι για εμάς ) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Σεπτεμβρίου 2021

Σας προτείνουμε το βιβλίο της Πέλλας Λασιθιωτάκη ( Τα ψέμματα δεν είναι για εμάς )


ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

ΕΡΩΤΑΣ, ΑΓΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΛΗ

Η Πέλλα μας προτείνει να ανοίξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να φτιάξουμε μέσα μας την ελπίδα. Ότι μπορούμε να παλέψουμε για να συνεχίσουμε. Αυτό άλλωστε είναι ο άνθρωπος. Απλά το ξεχνάμε. Μας βοηθάει το βιβλίο να ξαναβρούμε την ελπίδα. Μέσα μας είναι η ελπίδα, η δύναμη. Εμείς την έχουμε και το θέμα είναι πως θα τη διαχειριστούμε. Το βιβλίο μας ταξιδεύει σε όλο το νησί. Το ωραίο που έχει κάνει η Πέλλα είναι ότι έχει φτιάξει ένα χωριό φανταστικό, την Πύλη, αλλά είναι όλα τα χωριά της Κρήτης μαζί».

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Η Μαριάννα κατάφερε, επιτέλους, να γίνει γιατρός και εργάζεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Εκπλήρωσε τα όνειρά της με τη «βοήθεια» ενός… νοητού τροχού που μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική και λόγω της «επαφής με την αιωνιότητα», τα δυο μεγάλα στηρίγματα τα οποία είχε επινοήσει στα σκληρά χρόνια της εφηβείας. Εσωτερικά, αντλούσε δύναμη από αυτά, δούλευε σκληρά και είχε πάντα στο πλάι τη μητέρα της.
Συναντά τον έρωτα στα μάτια ενός νέου εύπορου αρχιτέκτονα, με τον οποίο δημιουργεί τη δική της οικογένεια. Ζει ευτυχισμένη αν και, πάντα, φοβάται «ένα μεγάλο χέρι» που θα της πάρει, ξανά, την ευτυχία και θα την αφήσει «στο κενό». 
Η οικονομική κρίση διεισδύει όμως και στο δικό της σπίτι μεταβάλλοντας συμπεριφορές και αποκαλύπτοντας χαρακτήρες. 
Ένας παράνομος έρωτας, αποτέλεσμα ελαστικών σχέσεων, και το φονικό που ακολούθησε ως συνέπεια επισφαλών κοινωνικών προτύπων, έμελλε να της αλλάξουν τη ζωή και να την οδηγήσουν σε αδιέξοδο. 
Η κάθαρση έρχεται μέσα από τις αστάθμητες δυνάμεις του ανθρώπινου παράγοντα, που ξεπερνούν στρατηγικές, τακτικές και προβλέψεις, ακόμα και μετά τη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος.

Όλα εκτυλίσσονται με φόντο τις οικονομικές και τις κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα (1999 – 2014). Την Ελλάδα των «αναξιοπαθούντων» που βρίσκει, τελικά, τους δικούς της δρόμους αντίστασης. 
Η Μαριάννα βρίσκει κι εκείνη το «μίτο της Αριάδνης», ακούγοντας τη βουή του κόσμου, στα πράσινα μάτια ενός άντρα που αχνοφαίνονται στο μισοσκόταδο, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα μεταγωγικό όχημα της αστυνομίας».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
http://www.goodnet.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............