ΠΕΔ Κρήτης : Παρέμβαση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στους Δήμους λόγω κορονοϊού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Αυγούστου 2021

ΠΕΔ Κρήτης : Παρέμβαση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στους Δήμους λόγω κορονοϊού

Στην αναγκαιότητα να παραταθούν τουλάχιστον για έξι μήνες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας και να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αναφέρεται με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τους κ.κ Κουράκη και Μαλανδράκη, Πρόεδρο και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης αντίστοιχα, αναφέρονται τα εξής:


«Όπως όλοι γνωρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, οι Δήμοι κατέβαλλαν συνεχείς και εργώδεις προσπάθειες ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν και να στηρίξουν αποτελεσματικά τους δημότες.

Στην προσπάθεια αυτή καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι αιρετοί, οι μόνιμοι υπάλληλοι των ΟΤΑ αλλά και οι έκτακτοι συμβασιούχοι που κάλυψαν τις ανάγκες της πανδημίας του COVID-19, οι οποίοι κατά γενική ομολογία συνέδραμαν καθοριστικά στις προσπάθειες για παροχή υπηρεσιών από τους Δήμους σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, οι κοινωνικές, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες αλλά και άλλες.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτελούν προσωπικό απολύτως αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία των Δήμων αλλά και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που συνεχίζουν να υφίστανται.

Αν λάβουμε υπόψη ότι είναι σε εξέλιξη το τέταρτο πανδημικό κύμα σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθίσταται σαφές ότι οι ΟΤΑ θα συνεχίσουν να  σηκώνουν μεγάλο βάρος στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και επομένως πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένοι με προσωπικό.

 

Κύριε Υπουργέ,

Για το λόγο αυτό πολλοί Δήμοι της Κρήτης επιθυμούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις αυτές προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται οι έκτακτες αυτές ανάγκες.

Δεδομένου όμως ότι οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού λήγουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, παρακαλούμε όπως με νομοθετική ρύθμιση δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων τους για έξι (6) μήνες, προκειμένου οι ΟΤΑ - που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης- να μπορέσουν να ανταποκριθούν επαρκώς.»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............