«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Αυγούστου 2021

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

  Με θέατρο σκιών και τον «Καραγκιόζη νύφη» συνεχίζονται οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).


Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Έτσι την Δευτέρα 23 Αυγούστου στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό, το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει την παράσταση Θέατρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης νύφη», που διασκεύασε η Γιάννα Κεφάλα για το θέατρο. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές ιστορίες του Καραγκιόζη που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σε ένα τεράστιο μπερντέ ο Σίμος Χριστοδούλου, ο Δομίνικος Ταβερναράκης και η Ρένα Πασπάτη με τις φιγούρες του Νικόλα Αποστολίδη, υποδύονται τις φωνές όλων των χαρακτήρων του παραδοσιακού Καραγκιόζης, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Ο Μπέης θέλει να παντρέψει την κόρη του Φατμέ και αναζητά γαμπρούς, αναθέτοντας στον Χατζηαβάτη να βρει τον κατάλληλο. Η Φατμέ όμως είναι ερωτευμένη με έναν σπουδαστή και ζητάει τη βοήθεια του Καραγκιόζη για να διώξει τους μνηστήρες. Ο παμπόνηρος Καραγκιόζης σκαρφίζεται ένα σωρό κόλπα και τότε … Το γέλιο αρχίζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............