Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο χωριό Άγιος Θωμας του δήμου Γόρτυνας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Αυγούστου 2021

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο χωριό Άγιος Θωμας του δήμου Γόρτυνας.


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Άγιο Θωμά του δήμου Γόρτυνας. Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου σπεύδουν ήδη τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα.


Ενώ ήδη θα συνδράμει με ρίψεις νερού και ελικόπτερο που απογειώθηκε απο το αεροδρόμιο Ηρακλείου



Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Μουζουρά 4 χλμ έξω από το χωριό, όπου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στην περιοχή Άγιο Αντώνη και υπάρχουν φόβοι η φωτιά να μην οδηγηθεί πρός την Παναγία Καριδιώτισα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχης, υπάρχουν πολλές εστίες, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε τμήματα που έχουν αρχικά σβηστεί από τους πυροσβέστες, εξαιτίας του ανέμου που επικρατεί στην περιοχή. Οι χωριανοί είναι έξω αλλά δεν εκκενώνεται το χωριό. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν κάτοικοι του Αγίου Θωμά αλλά και από τα γύρω χωριά με υδροφόρες και τρακτέρ. Ο παλιός επαρχιακός έχει κλείσει, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.


Να αναφέρουμε ότι  δεν απειλούνται σπίτια αν και η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ είναι ορατή σε στα γύρω χωριά.

φωτογραφίες - ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............