Επιτακτική η ανάγκη φύλαξης του χώρου των ανασκαφών στην Αρχαία Λύττο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Αυγούστου 2021

Επιτακτική η ανάγκη φύλαξης του χώρου των ανασκαφών στην Αρχαία Λύττο

Την επιτακτική ανάγκη φύλαξης του χώρου των ανασκαφών στην Αρχαία Λύττο, αναδεικνύουν με Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, με τη συνυπογραφή της Τομεάρχη Σίας Αναγνωστοπούλου.

 

Στην Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στη σπουδαιότητα των ανασκαφικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στο ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια, τονίζεται ότι ο χώρος δεν προστατεύεται, ούτε φυλάσσεται.


Δεδομένου δε ότι η ανασκαφή του χώρου περιέχει πολύτιμα ευρήματα τα οποία είναι «έρμαιο» κακόβουλων ενεργειών από τρίτους, αλλά και επειδή το επιστημονικό και ιστορικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς είναι μια πόλη πολύ σημαντική που κρατά κρυμμένα μυστικά, ζητείται από την Υπουργό να μεριμνήσει άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει φύλαξη του χώρου των ανασκαφών, έως ότου αυτές ολοκληρωθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............