Τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι» στο Χαμέζι Σητείας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Αυγούστου 2021

Τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι» στο Χαμέζι Σητείας.

 Με ιεροπρέπεια και ιδιαίτερη κατάνυξη το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι» στη θέση «Βαθύ» Χαμεζίου.


Ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων τελέσθηκε  στο προαύλιο του ναού και ακολούθησε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη εγκάρδια το ζεύγος των κτητόρων του ναού κ. Δημήτριο και κ. Δήμητρα Ψαράκη, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη αγάπη και την ευλάβειά τους προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας, που τους οδήγησαν στην ανέγερση του όμορφου ναϋδρίου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι» στο μοναδικής ομορφιάς σημείο της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Επίσης, τους ευχαρίστησε που παραχώρησαν στην Ενορία Χαμεζίου τον ναό και στη δημόσια λατρεία, δίδοντας έτσι το καλό παράδειγμα ότι οι ναοί ανήκουν στους πιστούς, αφού όλοι είμαστε μέλη της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού. Τέλος, αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Χριστού και Μάνας όλων μας, και ευχήθηκε όλοι μας να προστρέχουμε κάτω από την σκέπη και προστασία της, ιδιαίτερα κατά τους δύσκολους καιρούς μας.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο εκ Χαμεζίου παρεπιδημών στη γενέτειρά του Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, Κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιερατικώς προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, ο Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης, Συνταξιούχος Εφημέριος Ενορίας Έξω Μουλιανών και ο Αιδεσ. Οικονόμος Χριστοφόρος Τζανιδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Χαμεζίου, ενώ παρέστη και ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης. Συμπροσευχήθηκαν εκτός των μελών της οικογένειας των κτητόρων πολλοί κάτοικοι της περιοχής Χαμεζίου και της ευρύτερης περιοχής Σητείας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............