«Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Αυγούστου 2021

«Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου

 Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»με τον «Ψαροτρομάρα» το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Τρίτη 10 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ.


Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του '80. Ένα παιδικό έργο διαχρονικό, το οποίο μιλά για δημοκρατία, αλληλεγγύη και συνεργασίας στα παιδιά. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης «νιώθουν» την αδικία και «βοηθούν» να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.

Η ιστορία

Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά «Κάτω Ο Ψαροτρομάρας»!

Εκεί θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα όπου εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή αλλώς ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά! Μα οι μικροί μας φίλοι του βυθού, έχουν σπάσει πλέον τον φόβο τους, θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα..!

Διάρκεια: 60' Κατάλληλο για παιδιά έως και της Στ τάξης του Δημοτικού.

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος: 7€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............