Με επιτυχία η εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το νήμα» στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
Τούρκοι Και Χριστιανοί Καπνέμποροι Του Ηρακλείου
...
Η Λαική σοφία των Ανθρώπων μέσα απο παροιμίες
...
1922 Οι Πρώτοι Πρόσφυγες στο Ηράκλειο
...
Ο Κυρ Παύλος ο Καράβολας στο Ηράκλειο
Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

27 Ιουλίου 2021

Με επιτυχία η εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το νήμα» στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου

 «Έπλεξαν» τις λέξεις και τις κλωστές όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το νήμα» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου.


Η συγγραφέας Δέσποινα Αυγουστίνη παρότρυνε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ιστορία με βάση λέξεις που έχουν σχέση με την υφαντική, ενώ η Ζωή Παπαδάκη μέσα από το εργαστήρι χειροποίητων κορδονιών τους έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις κλωστές για την κατασκευή κορδονιών.

Παράλληλα όμως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο και να γνωρίσουν την υφαντική τέχνη και τον ρόλο της στην παράδοση του τόπου.

Χώροι σαν το Μουσείο της Μονής φανερώνουν τη βούληση του Δήμου Μαλεβιζίου να περισώσει και να διαφυλάξει με σεβασμό αυτή την πτυχή του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η τέχνη να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές μέσα από ανάλογες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής, έκλεισε με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ
...
Τρούμπα Η κακόφημη συνοικία του Πειραιά
...
Ο εμφύλιος απο Μανιάτες και Κρητικούς στον Πειραιά
.............
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Όταν Τα Παιδιά Είναι Μαρτυριάρηδες
...
Οι Επιπτώσεις Μετά Απο Ένα Διαζύγιο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 .........

Post Top Ad

.............