Πόλος έλξης η έκθεση της Νασούλας Μπαρμπαρήγου στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Με επιτυχία η διοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουλίου 2021

Πόλος έλξης η έκθεση της Νασούλας Μπαρμπαρήγου στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Με επιτυχία η διοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου

 Εντυπωσιάζουν τους φιλότεχνους Έλληνες και ξένους στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου τα έργα ζωγραφικής της γνωστής εικαστικού και πολιτικού Μηχανικού Νασούλας Μπαρμπαρήγου. Στην αναδρομική έκθεση «…καί τέχνῃ καί λογισμοῖς…» που πραγματοποιείται με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η ζωγράφος παρουσιάζει 72 έργα της από τα 600 που έχει φιλοτεχνήσει. 


Την έκθεση που θα διαρκέσει έως 26 Ιουλίου επισκέπτονται καθημερινά θεσμικοί εκπρόσωποι, πολίτες και ξένοι επισκέπτες-τουρίστες που θαυμάζουν την εύστοχη τεχνοτροπία, τους ατόφιους χρωματισμούς στα μικρά και μεγάλα έργα, τοπία, προσωπογραφίες ,άλλες παραστάσεις, τα πρωτοποριακά διάφανα με τις απαστράπτουσες άσημόχρυσες ανταύγειες.

Την έκθεση, εκ μέρους των διοργανωτών επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, τον Περιφερειακό σύμβουλο Σταύρο Τζεδακη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, με παρόντες τον Βουλευτή Γιώργο Λογιάδη, και άλλους εκπροσώπους οι οποίοι και ξεναγήθηκαν από την κα Μπαρμπαρήγου. 

Στην λιτή εκδήλωση που ακολούθησε τον συντονισμό είχε η σύμβουλος-διαχειρίστρια πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Ιωάννα Γιάνναρη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ Φασουλάκης και η κα Πλεύρη, που αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της συνδιοργάνωσης, επισημαίνοντας το ταλέντο και το πλούσιο έργο της ζωγράφου Νασουλας Μπαρμπαρήγου. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο χαιρετισμός του κ Λογιάδη που έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την διοργάνωση στον Περιφερειάρχη, στον Δήμαρχο, και στην ζωγράφο για το έργο της. Η κα Μπαρμπαρήγου από την πλευρά της ευχαρίστησε δημόσια από καρδιάς τον κ Αρναουτάκη, τον κ. Λαμπρινό και τους συνεργάτες τους για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «με χαρά και συγκίνηση μου δίδεται η δυνατότητα να παρουσιάσω έργα στην πόλη μου, από διάφορες περιόδους, από τα πρωταρχικά χυμώδους νατουραλισμού, τα αψιμυθίωτα με τη λιτή γραμμή και χρώμα που οδηγούν εύκολα στον εννοιολογικό τους συμβολισμό ,και τα διάφανα με άσημόχρυσες ανταύγειες που ακολουθούν την τάση της ψυχής στην υπερβατική της διάσταση.»

Στην συνδιοργάνωση της έκθεσης και στα έργα της κας Μπαρμπαρήγου αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο κ. Αρναουτάκης στην δήλωση του επισήμανε το σπάνιο καλλιτεχνικό ταλέντο της Νασούλας Παρμπαρήγου, τονίζοντας,οτι, «η καλλιτεχνική της έκφραση -δουλειά, έρχεται να προστεθεί στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Γιατί μέσα από τα συγκεκριμένα έργα της αγαπητής Νασούλας αποδεικνύεται πως η πορεία προς τη «Λύτρωση» ξεπερνά το «Φαίνεσθαι» όπως η ίδια αναφέρει.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε τον Δήμο Ηρακλείου για την συνεργασία και όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν στην επιτυχή συνδιοργάνωση. Θερμά συγχαρητήρια στην Νασούλα Μπαρμπαρήγου και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία της ζωής της, μέσα σε συμφωνίες και χρώματα, όπως αυτές που αντανακλούνται στα μοναδικά της έργα.»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  αφού συνεχάρη την κα Μπαρμπαρήγου δήλωσε σχετικά:  «Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που αποδεικνύει ότι η κ. Μπαρμπαρήγου είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Της εύχομαι καλή επιτυχία  και να παραμείνει δημιουργική».

Για την έκθεση -που καθημερινά αποτελεί πόλο έλξης φιλότεχνων στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου- είναι διάχυτα τα θετικά σχόλια όλως των επισκεπτών, όπως και των κριτικών τέχνης. Είναι ενδεικτικό το σημείωμα του γνωστού κριτικού λόγου και τέχνης Πάνου Καράμπελα που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι εντυπωσιακές ζωγραφικές επιφάνειες με την πλούσια θεματική τους έκφραση, προσεγγίζουν τα όρια του ποιητικού εξπρεσιονισμού αλλά και την ρεαλιστική πραγματικότητα του Ιμπρεσιονισμού. Έχουμε να κάνουμε με εικαστικές συνθέσεις πολλαπλών μηνυμάτων. Το φιλότεχνο κοινό του ηρακλείου δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με έργα πνευματικής ανάτασης. Μηνύματα ανθρώπινα διαθλώμενα μέσα από πρίσματα της καλλιτεχνικής, ψυχο-πνευματικής ιδιοσυγκρασίας της ζωγράφου-δημιουργού θα σας υποδεχθούν σε κάθε ζωγραφική της σύνθεση…»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης Καθημερινά 9:00 -14:00 & 17:00 -21:00, Σάββατο 9:00 -14:00, Κυριακή Κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............