Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο Το νέο βιβλίο της Άννας Γαλανού «Στην Πόλη των λυγμών», - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουλίου 2021

Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο Το νέο βιβλίο της Άννας Γαλανού «Στην Πόλη των λυγμών»,

 Την Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 19:30 το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Άννας Γαλλανού με τίτλο «Στην Πόλη των Λυγμών».


Η παρουσίαση του βιβλίου, που θα προλογίσει ο συγγραφέας και ποιητής Κωστής Μουδάτσος, θα γίνει στο Καφέ «Μαρίνα» (ΔΕΠΑΝΑΛ) στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου, ενώ θα μιλήσουν η συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός Έφη Μαχιμάρη και ο δημοσιογράφος Μανώλης Φούμης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου «Στην Πόλη των λυγμών»

Η Άννα Γαλανού, μετά την τριλογία της Οι Δρόμοι της Καταιγίδας και το ταξίδι στην Ενετοκρατία και την Οθωμανική κυριαρχία του 16ου αιώνα, πάει ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία την περίοδο της εικονομαχίας. Κρατώντας σε πρώτο πλάνο έναν δυνατό έρωτα, η συγγραφέας, μας μεταφέρει στην Βασιλεύουσα του 7ου και 8ου αιώνα στήνοντας ένα δραματικό σκηνικό που δεν υπολείπεται σε ίντριγκες, δολοπλοκίες και προδοσίες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα σε μια ταραγμένη και γεμάτη γεγονότα εποχή, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν ήταν δεδομένη και οι γυναίκες υποχρεούνταν να παραμένουν υποτελείς και υπάκουες.

Οπισθόφυλλο:

Το βλέμμα του Βαρδή στάθηκε πάνω της. Η Αλεξία αναρίγησε κι έστρεψε αλαφιασμένη το κεφάλι. Και τότε τον είδε. Τα μάτια του την κάρφωναν.

Ψηλός, επιβλητικός, με αγέρωχη θωριά και βήμα που πονούσε τις πέτρες, καθώς πατούσε πάνω τους. Ήταν ο αγαπημένος της, ήταν ο Βαρδής!

Η Αλεξία, πριγκίπισσα του Βυζαντίου, θα ερωτευτεί τον Βαρδή Κυρίτζιο, τιτλούχο αξιωματικό, όμως ο έρωτάς τους θα πρέπει να παραμείνει κρυφός.

 Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται στην πιο ταραγμένη περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές που δημιουργούν οφθαλμαπάτες, η Αλεξία θα συναντήσει το πεπρωμένο της.

Το μυστικό του βάλτου, ο περιπλανώμενος θίασος, οι νάνοι, το τσάι της λησμονιάς κλέβουν την αθωότητα και την ευτυχία της

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Γράφω από νεαρή ηλικία και έχω ασχοληθεί με τα περισσότερα είδη του πεζού και έμμετρου λόγου: μυθιστοριογραφία, διηγήματα, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, παραμύθια, στίχους, θεατρικά και δοκίμια. Για το έργο μου συνολικά, έχω τιμηθεί με πολλά πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της ιστορικής τριλογίας «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας»: Θυσία, Εκδίκηση, Εξιλέωση, καθώς και τα μυθιστορήματα Μαργκώ, Αντιμέτωποι με το Χθες, Το Παράπονό μου Μια Κραυγή, Όταν Φεύγουν τα Σύννεφα, Σμαράγδι στη Βροχή, Τότε που Τραγουδούσαν οι Θεοί, καθώς και τρία παραμύθια από την παιδική σειρά Λόκο.

Το μυθιστόρημα Οι Τρεις Φωτιές (αρχική έκδοση 2013) θα επανακυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2021 από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............