Αρθρο του καθηγητή Φαρμακολογίας Π.Κ Αχιλλέα Γραβάνη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Ιουλίου 2021

Αρθρο του καθηγητή Φαρμακολογίας Π.Κ Αχιλλέα Γραβάνη

 Ανοίξαμε με μόνο 35% πλήρως εμβολιασμενους, με ένα εξαιρετικά μολυσματικό νέο στέλεχος του ιού που ο περιορισμός του απαιτεί πλήρη εμβολιασμό (15 μέρες μετά την 2η δόση) και αυξημένο ποσοστό (>80%) ανοσίας της κοινότητας αλλά και μια προτίμηση στους νέους.


 Η Κυβέρνηση δείχνει διστακτική στις αποφάσεις της: χρειάζεται επανατοποθέτηση της χρήσης της μάσκας στη καθημερινότητα (δόθηκε λάθος μήνυμα χαλάρωσης, ελάχιστοι πλέον την φορούν), υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, εστίασης, εκπαιδευτικών, μέσων μεταφορών και προώθηση του εμβολιασμού των νέων αλλιώς κινδυνεύουμε τα ανοιχτά σχολεία και τα πανμια να γίνουν τρυβλία υπερμετάδοσης το φθινόπωρο (1 παιδί μολύνει 9, αυτά 81 τα οποία ως κοινωνικά δραστήρια θα τον μεταφέρουν σε σπίτια, χώρους άθλησης και διασκέδασης). 

Για παράδειγμα, ας ενσωματώσει το εμβόλιο  κατά του κορωνοιου στο πιστοποιητικό υγείας των επαγγελματιών εστίασης. Τάχιστα, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εάν αναπαραγάγουμε το προηγούμενο φθινόπωρο με έναν όμως πιο επιθετικό ιό και μάλιστα νωρίτερα η Κυβέρνηση θα νιώσει για πρώτη φορά το σοκ της αμφισβήτησης, με ότι αυτό θα σημάνει για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. 

Ο κ. Γεωργιαδης το δηλώνει δημόσια ξεκάθαρα: οι οικονομικές δυνατότητες στήριξης νέων lockdown (τοπικών η γενικού) περιορίστηκαν. Η διστακτικότητα λοιπόν των πολιτών να εμβολιαστούν και της Πολιτείας να δράσει είναι ανησυχητική και αδικαιολόγητη με 7,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων διαθέσιμες και με την εμπειρία του προηγούμενου φθινοπώρου.


ΗΓ# την ανησυχία μου επιτείνει το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί, έμπειροι κλινικοί συνάδελφοι συμφωνούν με την ανάρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............