Ο Πλατύς Ποταμός Από Τους Μεγαλύτερους Ποταμούς Της Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Ιουλίου 2021

Ο Πλατύς Ποταμός Από Τους Μεγαλύτερους Ποταμούς Της Κρήτης

 P4


Ο Πλατύς Ποταμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Κρήτης που τροφοδοτείται από τα νερά του βορειοανατολικού Κέδρου και της Κοιλάδας του Αμαρίου. Οι εκβολές του βρίσκονται στην παραλία της Αγίας Γαλήνης στο Νότιο Ρέθυμνο. 

Ο Πλατύς Ποταμός ανήκει στους Ποταμούς της Κρήτης που έχουν πολύ νερό και πυκνή βλάστηση. Μάλιστα, κατά μήκος του υπάρχουν πανέμορφα πέτρινα γεφύρια με καμάρες που έκτισαν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής για να διασχίζουν το ποτάμι.

P1

P2

Αρχικά το ποτάμι υδρεύεται από την κοιλάδα του Αμαρίου και ενώνεται με τον παραπόταμο του Σμιλιανού Φαραγγιού, τον Λυγιώτη Ποταμό, που ξεκινάει κοντά στο Γερακάρι. Κοντά στο χωριό Χωρδάκι υπάρχει μια πανέμορφη καμαρωτή γέφυρα.

P3

 Λίγο παρακάτω το φαράγγι στενεύει απότομα και γίνεται απροσπέλαστο και επικίνδυνο. Τεράστιοι βράχοι κλείνουν το δρόμο και για να τους διασχίσει κανείς πρέπει να βουτήξει από κάτω από το νερό.

P5

P6

Έπειτα το φαράγγι ανοίγει και υπάρχουν πολλές λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες, ενώ κοντά υπάρχει και μια άλλη καμαρωτή γέφυρα, κάτω από την οποία μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας! Λυγαριές και πλατάνια υπάρχουν παντού. 

P7

Ο ποταμός συνεχίζει την πορεία του μέχρι τη θάλασσα της Αγίας Γαλήνης. Στις εκβολές του ποταμού έχουν εντοπιστεί ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στην Αρτέμιδα.

P8

P9

P10







ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............