H Παραλία "Του Στεφάνου" Στα Σειτάν Λιμάνια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Ιουνίου 2021

H Παραλία "Του Στεφάνου" Στα Σειτάν Λιμάνια

 9


Η παραλία "Του Στεφάνου" βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22km βορειοανατολικά των Χανίων και 2km ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, στην ανατολική μεριά του Ακρωτηρίου. Το όνομα της περιοχής (Σεϊτάν=Σατανάς στα Τούρκικα) σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια και προέρχεται από το γεγονός ότι τα απόνερα φτάνουν στην περιοχή και είναι επικίνδυνα. Παραδίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα.

7

10

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και τη άγρια ομορφιά, υπάρχει κάτι που το γαληνεύει: Στο βορειότερο κόλπο σχηματίζεται η μικροσκοπική φανταστική παραλία του Στεφάνου, με τα βαθειά βαθυγάλανα νερά. Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού. Διπλοχάχαλο που καταλήγει στην παραλία. 

5

Δεξιά κι αριστερά υψώνονται τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι, προστατεύοντας το κόλπο από τις καιρικές συνθήκες. Είναι (ευτυχώς) σχετικά άγνωστη στους περισσότερους, αν και έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή. Η παραδεισένια παραλία είναι περισσότερο γνωστή στους κατοίκους του Χωρδακίου, οι οποίοι προσπαθούν να την κρατήσουν καθαρή και όμορφη. Γι'αυτό, φροντίστε να σεβαστείτε το χώρο και να τον αφήσετε καθαρό.
8

Αν δεν διαθέτετε σκάφος, η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι δύσκολη, καθώς απαιτείται σχετικά σύντομη κατάβαση 15-20 λεπτών μέσω βατού μονοπατιού από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης (με άσφαλτο). 

11

Κατά την κατάβαση θα δείτε μια πόρτα βοσκού, την οποία παρακαλείστε να κλείνετε, για να μην ξεφύγουν τα κατσίκια της περιοχής. Τη παραλία μπορεί να την ακούσετε κι ως Άγιος Ραφαήλ, από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του φαραγγιού, αλλά κι ως Άγιος Σπυρίδωνας από την παλιά μικρή εκκλησία που είναι κτισμένη μέσα στον βράχο. 

4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............