Νικητούλα Καπελλάκη – Το Κοράσο και άλλα διηγήματα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Ιουνίου 2021

Νικητούλα Καπελλάκη – Το Κοράσο και άλλα διηγήματα

 «Η πρώτη ανάσα, το πρώτο βλέμμα, το κλάμα και το γέλιο είναι αλάνθαστα σημάδια ζωής. Στο πατρικό σπίτι βρίσκεται η αρχή των πάντων. Το χωριό είναι ο απέραντος κόσμος που χωράει στα δυο παιδικά μάτια. Μπορεί να τον αγκαλιάσεις, μπορείς να τον περπατήσεις. […] Μόνο ο ξεφτισμένος τοίχος από τον ασβέστη του χρόνου δονείται από τις σιωπές και τις απουσίες… Μια φλέβα χτυπάει στο λαιμό που συνδέεται μυστικά με τις ρίζες των βουνών σου, χωριό μου αγαπημένο, με τις ρίζες των δέντρων και των αμπελιών…


Το ξέρω πως γυρίζω κάθε μέρα στην αρχή των πραγμάτων αθόρυβα, μυστικά σαν τις μυστικές, υπόγειες πηγές σου… Κοντά σου θα ‘ρθω να με κεράσεις το νερό της μνήμης…».

Η Νικητούλα Καπελλάκη γεννήθηκε στο χωριό Αχεντριά Μονοφατσίου το 1974. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Θεατρολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το «Κοράσο» είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί. Έχει όμως γράψει δεκατρία θεατρικά έργα. Τρία από αυτά έχουν παρασταθεί από ερασιτεχνικούς θιάσους στα Χανιά σε σκηνοθεσία της ίδιας. Έχει γράψει επίσης άλλα διηγήματα, ένα μυθιστόρημα, μια νουβέλα, ποιήματα και στίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............