Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Σούρλα, «Μαργαρίτα Μπασδέκη. Η ηρωίδα του Πηλίου». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Σούρλα, «Μαργαρίτα Μπασδέκη. Η ηρωίδα του Πηλίου».

 Την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήσης διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Σούρλα, «Μαργαρίτα Μπασδέκη. Η ηρωίδα του Πηλίου».


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, ομ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Μουτσιάνας Γεώργιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Στρατηλάτη Νίκη, Δημοσιογράφος

Χαιρετισμό θα απονέμουν

Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Νικόλαος Τσούκας, πρ. Πρόεδρος Κοινότητας Μακρινίτσας

Δημήτριος Καραθόδωρος, Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας

Συντονίζει ο δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured Link Live streaming: https://youtu.be/BeRhDJuUn8U Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/margarita-mpasdeki-h-hrwida-toy-phlioy-gewrgios-sourlas/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Το χρέος όλων μας επιχειρεί να ξεπληρώσει, για μια ακόμη φορά, ο γνωστός πολιτικός, επί δεκαετίες βουλευτής, πρ. υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με πλούσια συγγραφική δράση, Γ.Ι. Σούρλας, απέναντι στην σχεδόν ξεχασμένη ηρωίδα από την Μακρινίτσα του Πηλίου Μαργαρίτα Μπασδέκη. Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει την ταπεινή ζωή της, την ουσιαστική συμμετοχή της στο επαναστατικό κίνημα του 1878 και ειδικότερα στη σημαντική μάχη της Μακρινίτσας, και αναφέρεται στις ελάχιστες τιμητικές αναφορές σε εκείνη όσο ζούσε. Τα ψήγματα μνήμης στην πατρίδα της, τη Μακρινίτσα, και τα ευάριθμα δημοσιευμένα στοιχεία για τον ηρωισμό της συγκέντρωσε με προσοχή ο Γ. Ι. Σούρλας, με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και ανασύνθεσε τη μορφή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............