Ο Λυράρης Γιώργος Λεκάκης Με Καταγωγή Απο Το Χωριό Κλιμα Του Νομού Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουνίου 2021

Ο Λυράρης Γιώργος Λεκάκης Με Καταγωγή Απο Το Χωριό Κλιμα Του Νομού Ηρακλείου

 lek


Ο Γιώργος Λεκάκης γεννήθηκε στο χωριό Κλίμα του Νομού Ηρακλείου το 1968. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ξεκινάει να ασχολείται με την λύρα δείχνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι πρόκειται για ένα μουσικό με ιδιαίτερες ανησυχίες.
Συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών όλα αυτά τα χρόνια. Μερικοί από αυτούς είναι ο Γιώργος Κόρσοβας από το Τεφέλι Ηρακλείου, ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο Μιχάλης Πετσάκης, ο Κώστας Αλεξάκης και φυσικά ο Δημήτρης Μακρυδάκης με τον οποίο συνεργάζεται και σήμερα.

lekakis

Με την λύρα του ο Γιώργος Λεκάκης έχει διασκεδάσει τους Κρητικούς τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Εκτός από την πολύχρονη παρουσία του στα Κρητικά μαγαζιά του Ηρακλείου (Λύρα, Αναγέννηση, Ζέφυρος) και της Αθήνας (Κρήτη, Ομαλός), ο Γιώργος Λεκάκης έχει εμφανιστεί στη Λάρισα, την Καλαμάτα, την Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις. Εκτός Ελλάδας έχει εμφανιστεί στο Ισραήλ, την Κύπρο, την Αφρική, την Αμερική, την Αυστραλία κ.α.
Το δισκογραφικό του έργο είναι πλούσιο και περιλαμβάνει 6 προσωπικούς δίσκους και 8 συμμετοχές σε δίσκους συναδέλφων του. Ένας σεμνός καλλιτέχνης ένας εξαίρετος άνθρωπος αυτός είναι με λίγα λόγια ο Γιώργος Λεκάκης.

hqdefault%2B%25281%2529



ΠΗΓΗ: http://kritikiparadosi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............