Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Ιουνίου 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού

 Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων βορείου τμήματος Π.Ε17 περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, έχει τελικό ποσό σύμβασης 602.417,12 ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την όψη μίας ολόκληρης περιοχής και θα της δώσει νέα ζωή. Η περιοχή των Θαλασσινών, με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα θα αποκτήσει έναν όμορφα διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο που θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Ηρακλειώτες τη δυνατότητα ενός περιπάτου δίπλα στη θάλασσα, της γυμναστικής αλλά και της κοινωνικής συναναστροφής σε ένα καλαίσθητο χώρο».

Η σύμβαση αυτή αφορά στην έκταση 4.373 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού (βόρειο τμήμα της πολεοδομικής ενότητας ΠΕ17) που συνορεύει με την χερσαία ζώνη του Λιμένος Ηρακλείου και το εμπορικό λιμάνι καθώς και με κατοικίες της περιοχής.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του αστικού τοπίου της περιοχής δημιουργώντας ένα χώρο πρασίνου που θα αναβαθμίσει το μικροκλίμα ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου, γυμναστικής και συνάθροισης κοινού. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία θεματικών χώρων πρασίνου με βλάστηση ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, φύτευση με πληθώρα δέντρων ανθεκτικών στο παραθαλάσσιο κλίμα, χώρο υπαίθριας έκθεσης γλυπτών, χώρο άθλησης, διαμόρφωση χώρων στάσης και περιπάτου σε όλη την περιοχή και τέλος θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος αλλά και χώρος στάθμευσης ποδηλάτων.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία εξέδρας από σκυρόδεμα κυματοειδούς μορφής, πεζόδρομος αλλά και η κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ θα τοποθετηθεί και αστικός εξοπλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............