Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ζαφειρίας Μαμάτση «Ανδρομέδα». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Ιουνίου 2021

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ζαφειρίας Μαμάτση «Ανδρομέδα».

 Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας, παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Ζαφειρίας Μαμάτση «Ανδρομέδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 28 του Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στο μουσικό καφενείο Αθιβολή (Κουμ Καπί).



Μιλάνε για το βιβλίο:

Μαρία Καλουδάκη, φιλόλογος
Κωνσταντίνα Χαριτάκη, συγγραφέας
Χρήστος Τσαντής, σύμβουλος ψυχικής υγείας
& η συγγραφέας του βιβλίου Ζαφειρία Μαμάτση
Συντονίζει ο Ηρακλής Παπαδάκης, συγγραφέας
Μουσικές διαδρομές: Δημήτρης Ντρουμπογιάννης

Η ποίηση βρήκε τη Ζαφειρία Μαμάτση στη θάλασσα, στη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, σε ολόκληρο τον κόσμο. «Με ναυτικό φυλλάδιο δεκαοχτώ και κάτι, ένα αντίο άφησα και γύρισα την πλάτη». «Θολά τα φώτα της στεριάς μπρος τον Σταυρό του Νότου κι εγώ τρεις μήνες έκλεινα του μπάρκου μου του πρώτου». «Της λαμαρίνας η βοή πάλι με μπότζι τρίζει κι ένα ανεμολόγιο τη ρότα μου ορίζει». Γαλήνεψε η θάλασσα στου ταξιδιού την πλώρη κι η Ανδρομέδα έγειρε σ’ ένα παλιό βαπόρι». «Μες της κλεψύδρας τον βυθό η άνοιξη κοιμάται, το ρούχο που τη ζέσταινε σαν όνειρο θυμάται…».


"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά, μια πόλη που ακουμπά και παίρνει πνοή από την αύρα του απέραντου γαλάζιου. Η αγάπη για τη θάλασσα υπήρχε πάντα, ο έρωτας ήρθε μετά. Μου άπλωσε το χέρι και ταξίδεψα για χρόνια στο πλάι του. Η πλώρη κράταγε πορεία στη γραμμή του ορίζοντα και η πρύμνη θυμόταν ένα πέτρινο παγκάκι σε μια ακρογιαλιά. Εκεί που σαν παιδί έκανα την ίδια ευχή καθώς έβλεπα καράβι να περνά στ’ ανοιχτά. Και η ευχή εκπληρώθηκε. Η επιθυμία για το γράψιμο ήρθε στη μοναξιά της θάλασσας, αφήνοντας το στίγμα της πάνω σε αυτό το βιβλίο".

Ζαφειρία Μαμάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............