Σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, Διεθνής Μέρα Δράσης Για Να Σταματήσουν Οι Εξαγωγές Ζωντανών Ζώων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2021

Σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, Διεθνής Μέρα Δράσης Για Να Σταματήσουν Οι Εξαγωγές Ζωντανών Ζώων

  Να σταματήσουν οι εξαγωγές ζωντανών ζώων


Υπερψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο και η κατάργηση των κλουβιών στην κτηνοτροφία μέχρι το 2027


Το νέο κόμμα των Πράσινων στηρίζει τη διεθνή διαδικτυακή εκστρατεία Ban Live Exports! για απαγόρευση των διασυνοριακών μεταφορών ζωντανών ζώων. Καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στο «διαδικτυακό συλλαλητήριο» στο Facebook και το Twitter σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 11.00-14.00, απλώνοντας όσο γίνεται ευρύτερα το μήνυμα για την κινητοποίηση. 


829da7da3ea9f34dab22c1d20a7941eff273f3d9


Παράλληλα οι Πράσινοι χαιρετίζουμε τη χθεσινή υπερψήφιση του ψηφίσματος για κατάργηση των κλουβιών στην κτηνοτροφία μέχρι το 2027, από το ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία 558 υπέρ, 37 κατά και 85 αποχές. Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου αποτελεί συνέχεια σχετικής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών End of the Cage Age, που συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια υπογραφές πανευρωπαϊκά. Προσωπικά συγχαρητήρια, με στήριξη και για τα επόμενα βήματα, απευθύνουμε οι Πράσινοι και στην Όλγα Κήκου ως ιδρυτικό μας μέλος: η Όλγα συντονίζει την πανευρωπαϊκή εκστρατεία ως στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Compassion for Animal Farming.


Αναλυτικά, η πρόσκληση για το #BanLiveExports!

Την Δευτέρα 14η Ιουνίου, μεταξύ 11.00 το πρωί και 14.00 το μεσημέρι., ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΜΕ το Twitter με το hashtag #BanLiveExports!

Υψώνουμε την φωνή μας για να ακουστούμε!

Όλοι μαζί. Σε όλον τον κόσμο.

Για τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα που βασανίζονται και πεθαίνουν κάθε χρόνο σε μακροχρόνιες μεταφορές με άθλιες συνθήκες.

Για τα Ζώα.

Φέτος δεν μπορούμε να βγούμε στους δρόμους κατά των Εξαγωγών Ζώντων Ζώων Εκτροφής για τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης Ban Live Exports. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να υψώσουμε την φωνή μας για τα εκατομμύρια των εκτρεφόμενων ζώων που εξάγονται κάθε χρόνο.


Η εκστρατεία για #BanLiveExports είναι online στο https://www.facebook.com/event...

Ελάτε μαζί μας σε ένα διαδικτυακό παγκόσμιο συλλαλητήριο, στο Facebook και το Twitter στις 14 Ιουνίου. Θα υπάρχει περιεχόμενο για κοινή χρήση και μια ολοκαίνουργια δράση για να λάβετε μέρος την συγκεκριμένη ημέρα. Δηλώστε "Ενδιαφέρομαι" ή "Θα πάω" για να αποθηκεύσετε την ημερομηνία και να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις.

Πέρυσι, δεκάδες χιλιάδες παθιασμένοι ακτιβιστές από περισσότερες από 37 χώρες ενώθηκαν όλοι μαζί για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για αυτό το φρικτό εμπόριο, προσεγγίζοντας 31 εκατομμύρια άτομα στο Twitter! Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική φέτος και να συνεχίσουμε την εκστρατεία για το #BanLiveExports !


Γιατί στις 14 Ιουνίου;

Η 14 Ιουνίου 2015 σηματοδοτεί μια τραγωδία εξαγωγής ζώντων ζώων όπου 13.000 πρόβατα έχασαν τη ζωή τους. Τα πρόβατα είχαν φορτωθεί στο φορτηγό πλοίο Trust1 στη Ρουμανία, αρχικά μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία όπου αναφέρθηκε ότι πάνω από 5.000 πρόβατα είχαν πεθάνει από αφυδάτωση, λιμοκτονία και εξάντληση.

Το Trust1 τελικά έπλευσε ξανά - προσπαθώντας, χωρίς επιτυχία, να αγκυροβολήσει σε πολλά λιμάνια τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μέχρι τις 14 Ιουνίου, που το Trust1 αγκυροβόλησε τελικά στη Σομαλία, και τα 13.000 πρόβατα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, παρόμοιες καταστροφές που συνδέονται με τις εξαγωγές ζώντων ζώων, έχουν συμβεί σε όλο τον κόσμο. Φέτος λέμε «ποτέ ξανά» εκ μέρους των 2.500 βοοειδών που θυσιάστηκαν στα πλοία Karim Allah & Elbeik, παγιδευμένα στη θάλασσα για 2 μήνες, καθώς και των εκατοντάδων χιλιάδων ζώων που βασανίστηκαν για εβδομάδες στο πρόσφατο κλείσιμο της Διώριγας του Σουέζ. Και τα δύο αυτά γεγονότα, ήταν τη φετεινή χρονιά.

Κάθε χρόνο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στις 14 Ιουνίου για να ζητήσουν τον τερματισμό αυτού του αποτρόπαιου εμπορίου.

Και υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον - πριν από λίγες εβδομάδες η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε όλες τις εξαγωγές ζώντων ζώων δια θαλάσσης. Τώρα χρειαζόμαστε και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

Φτάνει πια! - Ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι Εξαγωγές Ζώντων Ζώων!

#BanLiveExports !


Για το ευρωκοινοβούλιο και την κατάργηση των κλουβιών στην κτηνοτροφία:

Ακόμη πιο θετικές είναι πλέον οι προοπτικές για κατάργηση των κλουβιών στην ευρωπαϊκή κτηνοτροφία, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του σχετικού ψηφίσματος με συντριπτική πλειοψηφία (558 υπέρ, 37 κατά και 85 αποχές) από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε τι ψήφισαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά τα σχετικά στοιχεία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών End the Cage Age - Τέρμα στα Κλουβιά, που συγκέντρωσε 1,4 εκατ. υπογραφές πολιτών πανευρωπαϊκά. Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου προτείνει το 2027 ως έτος για πλήρη κατάργηση των κλουβιών πανευρωπαϊκά, ενώ ζητά η σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. να έχει θεσπιστεί μέχρι τέλος του 2022. Σύντομα, στις 30 Ιουνίου, η Κομισιόν θα ανακοινώσει την επίσημη απόφασή της και τις δικές της ενέργειες για το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.

Σε άλλα σημεία του το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου τονίζει την ανάγκη για χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε κτηνοτροφία χωρίς κλουβιά, ενώ ζητά οι εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων από τρίτες χώρες στην Ε.Ε. να προέρχονται και αυτές αποκλειστικά από κτηνοτροφία χωρίς καθόλου κλουβιά.

Στο ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί για το θέμα διακομματική ομάδα εργασίας με συμμετοχή συνολικά 21 ευρωβουλευτών και με συμπροέδρους την Ιταλίδα Eleonora Evi από τους Πράσινους/EFA και την Anja Hazekamp από το ολλανδικό Κόμμα για τα Ζώα, που μετέχει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 9 από τους 21 ευρωβουλευτές της ομάδας ανήκουν στους Πράσινους/EFA και 4 στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Χαιρετίζοντας τη θετική ψήφο του ευρωκοινοβουλίου, οι Πράσινοι θέλουμε να απευθύνουμε και προσωπικά συγχαρητήρια σε ένα «δικό μας» άνθρωπο: η Όλγα Κήκου, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της διεθνούς οργάνωσης Compassion for Animal Farming και τυπικά αναπληρώτρια εκπρόσωπος προς την Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την κατάργηση των κλουβιών, ήταν και είναι η ψυχή της εκστρατείας πανευρωπαϊκά. Παράλληλα όμως είναι και ιδρυτικό μέλος των Πράσινων, ενεργή στη θεματική μας ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων. Τον περασμένο Απρίλιο ήταν η κεντρική ομιλήτρια σε κοινή διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την εκστρατεία, οργανωμένη από κοινού από τους Πράσινους, τους Οικολόγους Πράσινους, την Πράσινη Αριστερά και το Κόμμα για τα Ζώα. Όλγα, συγχαρητήρια και καλή δύναμη για τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............