Συνάντηση δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Παραολυμπιονίκη και Πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Μαΐου 2021

Συνάντηση δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Παραολυμπιονίκη και Πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη

 «Η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρίες αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα και θέλουμε αυτό να γίνεται πράξη σε κάθε δράση και έργο μας. »


Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, στη συνάντηση που είχε με τον Παραολυμπιονίκη και Πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη στην οποία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκη Ζερβού και ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου αλλά και η προσβασιμότητά τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 239.750 ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Λυγαριάς, της Αμμουδάρας, της Αγίας Πελαγίας και του Παλαιοκάστρου.

Ο Γιώργος Καπελάκης στη συζήτηση που είχε με το δήμαρχο αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα Άτομα με Αναπηρίες επισημαίνοντας πως θα πρέπει όχι μόνο να προβλέπονται στις μελέτες οι προσβάσεις στα ΑμεΑ αλλά και να υλοποιούνται σωστά τα έργα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας τόνισε πως « οι αναπλάσεις του δήμου που θα υλοποιούνται θα δίνουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους».

Η συνεργασία του δήμου Μαλεβιζίου με τον Γιώργο Καπελάκη αλλά και γενικότερα με το σωματείο Μεγαλόνησσος θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για την επίληση προβλημάτων και την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Μελεβιζίου για τα Άτομα με Αναπηρίες.

«Με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών για τα Άτομα με Αναπηρίες και στις παραλίες του δήμου μας. Πρόκειται για μία παρέμβαση με σαφές κοινωνικό πρόσημο που θα υλοποιήσουμε γιατί οφείλουμε ως δήμος και ως κοινωνία γενικότερα,να εξασφαλίσουμε για τα Άτομα με Αναπηρία ένα ικανοποιητικό επίπεδο με ίσες ευκαιρίες σε κάθε τους δραστηριότητα.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αμέσως

μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............