Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ «Η επιστροφή της Πηνελόπης». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαΐου 2021

Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ «Η επιστροφή της Πηνελόπης».

 Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Νοέλ Μπάξερ «Η επιστροφή της Πηνελόπης». Έναν αιώνα μετά την Καταστροφή, το ταξίδι επιστροφής μιας γυναίκας που αναζητά το παρελθόν και τον εαυτό της επιφυλάσσει πολλές αποκαλύψεις.


Ένα σεργιάνι στη Σμύρνη του χτες και του σήμερα.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η συγγραφέας, Μαίρη Κόντζογλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured Link Live streaming: https://youtu.be/HgJC7CpRHVI Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/h-epistrofh-thw-phnelophs-noel-baxer/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Πένι (Πενέλοπε) Σάρεϊ είναι μια γυναίκα πενήντα πέντε χρονών, που όμως δείχνει και νιώθει νεότερη. Είναι Ελληνοβρετανίδα, ζει οικογενειακώς στην Αθήνα, κι η καταγωγή της είναι από τη Σμύρνη. Διαθέτει εγγλέζικο χιούμορ κι ελληνική σοφία. Είναι δυναμικός κι ανοικτός άνθρωπος, καλόγνωμη και συνετή (όπως η αρχέγονη Πηνελόπη της Οδύσσειας που φέρει το όνομά της). Έχει ευαίσθητες κεραίες που συλλαμβάνουν βαθιά, περίπλοκα νοήματα και τα υπόγεια συναισθήματα. Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή της Σμύρνης του 1922, το 2021 συγκεκριμένα, η Πένι πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι επιστροφής της στην προγονική Σμύρνη. Έχει ανατραφεί

με τον πόνο της απώλειας και τη νοσταλγία, ιδιαίτερα από τη γιαγιά της, την Σμυρνιά Πηνελόπη Σάρεϊ.

Στο 8ήμερο ταξίδι της, που εξιστορείται μέρα με τη μέρα, με ενθουσιασμό ψάχνει σε κάθε τι νέο να αντλήσει πληροφορίες για το παλιό. Με στόχο ταξιδιού τη βαθιά της επιθυμία να ανακαλύψει τι συνέβη τότε, τις μέρες της Καταστροφής και της Φωτιάς, και να κατανοήσει τη μεγάλη κι οδυνηρή απώλεια της οικογένειας που στοίχειωσε τους μετέπειτα Σάρεϊ και μετατόπισε βίαια τη διαδρομή τους επί της γης. Επεμβαίνοντας και στη δική της ζωή, αφού, μοιραία, την άλλαξε.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Νοέλ Μπάξερ γεννήθηκε στην Αθήνα από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Ελλάδα (Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και στην Αγγλία (μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία). Εργάστηκε στη διαφήμιση και, μετά, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε ελληνικές επιχειρήσεις. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Κείμενά της κοινωνικού προβληματισμού εμφανίζονται τακτικά στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............