Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μάχη του Ηρακλείου οι Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Μαΐου 2021

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μάχη του Ηρακλείου οι Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης

 Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου - 1 Ιουνίου 1941» παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.


Οι βουλευτές περιηγήθηκαν στην έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια, όπως σπάνιες στολές, εξαρτήσεις, οπλισμό και ατομικά είδη των στρατιωτών των αντιμαχόμενων δυνάμεων. Ορισμένα δε εκθέματα παραχωρήθηκαν από προσωπικές συλλογές.

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο, ένα παράδειγμα παλλαϊκής αντίστασης, απέναντι στο Ναζισμό, αλλά και αγάπης για την πατρίδα και την προάσπισή της.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............